Jeesus on luotu. Jumala loi hänet.

Minä kerron sinulle miksi uskon että Jumala loi Jeesuksen. Todistan sen Raamatusta. Kerro sinä minulle jos olet kykeneväinen, mitä todisteita sinulla on siitä että Jeesus on aina ollut olemassa? Jos Jeesus on luotu, kolminaisuusoppi kaatuu jo pelkästään siihen. Jumala ei ole koskaan luonut muita Jumalia/jumalia itsensä rinnalle (Jes.43:10, 2.Moos.20:3). Meillä on vain yksi Jumala ja hän on JHVH. Riivaajatkin sen uskovat, ja vieläpä vapisevat sen tiedon edessä. Jumala on suvereeninen ja Jeesus on kaiken hallitsija Jumalan tahdosta. Jumala teki Jeesuksesta Herran ja Kristuksen. Jumala voiteli hänet!

Todisteet siitä että Jeesus on luotu

Todisteita Jeesuksen luomisesta löytyy monta. Ensimmäisenä mainitsen ”pienoisevankeliumin” (Joh.3:16) mikä kertoo että Jumala antoi ”ainutsyntyisen Poikansa”. Miten on mahdollista että Jeesusta kutsutaan Jumalan ainoaksi Pojaksi, jos kaikki ne jotka vastaanottavat Jeesuksen, ovat myöskin Jumalan lapsia? (Joh.1:12). Miten on mahdollista että langenneita enkeleitä kutsuttiin taivaassa Jumalan pojiksi, ennen kuin he lankesivat? (1.Moos.6:1-4). Se on mahdollista siten, että ”Jumalan lapseus” on aina viittaus status tilaan, millaisena Jumala pitää meitä silmiensä edessä. Me ihmiset olemme Jumalan lapsia silloin kun me tottelemme Jumalaa, koska silloin me olemme hengellisessä mielessä Jeesuksen veljiä ja sisaria (Mark.3:35). On myös hyvä mainita, että Pyhä Henki on annettu niille jotka tottelevat Jumala (Apt.5:32), ja että tuon lapseuden myötä Henki todistaa meidän henkemme kanssa että me olemme Jumalan lapsia (Room.8:16).

Miten pitää käsittää että Jeesus on Jumalan ainutsyntyinen Poika, jos kerran Jumalalla on miljoonia muita poikia, ja myös tyttäriä? Siten että Jeesus on ainut jonka Jumala on luonut suoraan itse, sillä kaiken muun Jumala loi Jeesuksen kautta (Kol.1:16,17). Jeesus oli todellakin ainutsyntyinen Poika Jumalalle senkin jälkeen kun hän oli luonut enkelit Jeesuksen kautta. Jos yrität todistaa että Jeesus on Jumalan ainutsyntyinen Poika jollain muulla tavalla, niin joudut umpikujaan, koska kaikki jotka Jumalan Henki kuljettaa ovat Jumalan lapsia (Room.8:14).

Jeesuksen ainutsyntyisyys ei ole viittaus siihen, että hän on ainut Jumalan poika, vaan siihen, että Jeesus on ainut jonka Jumala loi ilman Jeesusta, sillä kaiken muun hän loi Jeesuksen kautta (Kol.1:16,17). Kun me ymmärrämme asian näin, silloin me myös ymmärrämme miksi Jeesuksesta sanotaan, että hän on luomakunnan esikoinen ja sen alku (Kol.1:15, Ilm.3:14).

Se että Jeesus on ”luomakunnan alku”, sillä voidaan viitata siihen että hän on ”luomakunnan ensimmäinen”, mutta myös siihen että luomistyö sai jossakin vaiheessa alun. Luomistyön alku alkoi kun ”ainutsyntyinen Poika” oli luotu Jumalan toimesta. Luomakunnan alku on tietysti osa luomakuntaa.

Myös Sanalaskujen kahdeksas luku antaa useita viitteitä siihen että Jeesus on luotu, ja että hän on luotu ensimmäiseksi.

Snl. 8:22 ”HERRA LOI MINUT töittensä esikoiseksi, ENSIMMÄISEKSI TEOISTAAN, ennen aikojen alkua.”

Snl. 8:23 ”Iankaikkisuudesta minä OLEN ASETETTU OLEMAAN, alusta asti, hamasta maan ikiajoista.”

Snl. 8:24 ”Ennenkuin syvyyksiä oli, SYNNYIN MINÄ, ennenkuin oli lähteitä, vedestä rikkaita.”

Snl. 8:25 ”Ennenkuin vuoret upotettiin paikoilleen, ennen kukkuloita, SYNNYIN MINÄ…”

Ensimmäinen Jumalan poika

Seuraava jae vahvistaa sen tosiasian, että Jeesus oli aikojen alussa Jumalan esikoinen monien veljien joukossa. Esikoisuus voi viitata ensimmäiseen lapseen, ensimmäiseen luotuun tai syntyneeseen, taikka/ja hänen asemaansa:

”Sillä ne, jotka hän on edeltä tuntenut, hän on myös edeltä määrännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa…” (Room. 8:29).

Jumalan ainutsyntyinen Poika

Jeesus on ”Jumalan ainutsyntyinen Poika”, vain ja ainoastaan siinä merkityksessä, että hän on veljien joukossa se ensimmäinen veljemme. Hän on Jumalan ainutsyntyinen koska hän on ainut jonka Jumala on luonut ilman Jeesusta. Kaiken muun hän loi Jeesuksen kanssa ja hänen kauttaan. Millään muulla tavalla Jeesus ei voi olla ”Jumalan ainutsyntyinen Poika”, paitsi edellä mainitulla tavalla koska ”Jumalan poikia” on vaikka kuinka paljon (1.Moos.6:1-4, Job.1:6, Ps.29:1).

Myös UT:sta löytyy jae jossa selkeästi osoitetaan että Jeesus on saanut alkunsa Jumalasta:

”Sillä sekä hän, joka pyhittää, että ne, jotka pyhitetään, ovat kaikki alkuisin yhdestä. Sentähden hän ei häpeä kutsua heitä veljiksi…” (Heb. 2:11).

On olemassa yksi argumentti ylitse muiden jolla jotkut pyrkivät todistamaan että Jeesus ei ole luotu. Argumentin ajatus on seuraavanlainen:

”Jos Jeesus on luotu ja hän on samalla luonut KAIKEN, se olisi mahdoton yhtälö, sillä hän ei ole voinut luoda itsensä”.

Ajatus saattaa vaikuttaa loogiselta, mutta silti siinä on omat puutteensa. Tuon asian esille kirjoituksessa, ”Loi Kaiken, mutta ei sittenkään Kaiken”.

Tämän artikkelin lisävahvistukseksi olisi myös hyvä lukea seuraava kirjoitus, ettei jää pienintäkään epäilystä totuudesta:

”Jeesus on sittenkin luotu?”

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*