Onko antikristuksen henki Saatanan kolmas persoona?

Antikristuksen henki (1.Joh.4:3) ei ole mikään Saatanan kolmas persoona, vaan pikemminkin Saatanan voimavaikutus. Saatanan voimavaikutus vaikuttaa lähitulevaisuudessa varsinaisen antikristuksen kautta, mutta myös antikristuksien kautta.  Samanaikaisesti voidaan sanoa, että se on vaikuttanut kaikissa Kristuksen opin vastustajissa (eli antikristuksissa) ainakin parituhatta vuotta:

”…niin onkin NYT monta antikristusta ilmaantunut…” (1.Joh. 2:18).

Antikristuksen henki ei ole lainkaan persoona, vaan Saatanan voimavaikutus.

”Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta; ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on ANTIKRISTUKSEN HENKI, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa” (1.Joh. 4:2,3).

Samalla lailla voidaan sanoa, että Pyhä Henki, sekään ei ole mikään persoona, vaikka se voi vaikuttaa persoonien kautta. Se ei myöskään ole ”Jumalan kolmas persoona”. ”Kolmas persoona”-oppi on kirkkojen hapatusta (Matt.16:11-12).

Pyhä Henki on Jumalan voimavaikutus joka vaikuttaa vanhurskaissa. Vanhurskaiden ihmisten kautta – sekä heidän rukouksiensa ja armolahjojensa kautta – HÄN, JUMALA ITSE, toteuttaa suunnitelmiaan ja tahtonsa toteutumista, sillä hän tahtoo käyttää vanhurskaita.   Jumala jakaa Pyhää Henkeä heille (Hepr.2:4), koska he tottelevat häntä (Apt.5:32). Vanhurskas on hurskas ja kelpaa Jumalalle uskon kautta Jeesuksen sovitustyöhön.

Sellaiset seurakuntalaiset jotka jakavat Jeesuksen Kristuksen opetusten vastaista teologiaa ja pelastusoppia, he ovat eräänlaisia antikristuksia. Heitä on jopa eri paikallisseurakunnissa. Johannes kirjoitti että ”meistä [seurakunnan keskeltä] he [antikristukset] ovat lähtenet” (1. Joh.2:19).

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


Leave the field below empty!