Harhaoppi: ”Ikuinen paratiisi Maan päällä”

Maanpäällinen paratiisi tuhat vuotta.

Vaikka tämä artikkeli nyt liittyykin Jehovan todistajien harhaoppiin (ikuiseen paratiisiin Maan päällä), niin haluan ensimmäisenä sanoa etten ole heitä vastaan ihmisinä. Varmastikin heidän joukossaan on paljon mukavia ja hyviä ihmisiä, jopa parempia kuin minä. Kannanottoni ei siis ole tarkoituksella tiettyä ihmisryhmää kohtaan, vaan heidän harhaoppiansa vastaan. Tämä on hyvä pitää mielessä.

Suomalaisten Jehovan todistajien virallinen nettisivusto opettaa, että maan päällä tulee vielä olemaan ikuinen paratiisi:

”Jumala haluaa sinun elävän ikuisesti maan päällä paratiisissa”.

Kuinka uskottavaa on, että paratiisi olisi maan päällä ikuinen? Ei lainkaan uskottavaa. Raamattu ei kerro mitään sellaista. Heillä on vilkas mielikuvitus jos oikeasti uskovat että ”tuhatvuotiskaudella” (kuten he asian esittävät) on ikuinen Maan päällinen paratiisi.

Miksi ikuinen paratiisi ei olekaan ikuinen Maan päällä?

”Ikuinen paratiisi” ei voi millään olla maan päällä ikuinen. He eivät ole kiinnittäneet huomiota seuraaviin seikkoihin:

1) Tuhatvuotisessa valtakunnassa ihmisiä kuolee. Nuoremmat kuolee satavuotiaana (Jes.65:20). Mutta uudessa Jerusalemissa (taivasten valtakunnan hermokeskuksessa), siellä ei kukaan kuole:

”… eikä kuolemaa ole enää oleva…” (Ilm. 21:4).

2) Tuhat vuotta on rajallinen aika ja sillä on alku ja loppu. Se ei kestä ikuisuuden. Sen sijaan Jumalan valtakunta, mikä annetaan hänen pyhälle kansalle, se on ikuinen valtakunta:

”Ja valtakunta ja valta ja valtakuntien voima kaiken taivaan alla annetaan Korkeimman pyhien kansalle. Hänen valtakuntansa on iankaikkinen valtakunta, ja kaikki vallat palvelevat häntä ja ovat hänelle alamaiset” (Dan. 7:27).

3) Alapuolisesta jakeesta näkee että tuo valtakunta on nimenomaan ikuinen maja TAIVAISSA (monikossa: οὐρανοῖς) eikä siten vain yhdessä paikassa (maailmassa):

”Sillä me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen majamme hajotetaankin maahan, meillä on asumus Jumalalta, iankaikkinen maja taivaissa, joka ei ole käsin tehty” (2.Kor. 5:1).

Tosin, tuon jakeen voi halutessaan myös tulkita niin, että siinä ei puhuta varsinaisesti taivasten valtakunnasta, vaan että se uusi maja mikä meillä on taivaissa on se meidän hengellinen ruumis, se ”kirkastettu ruumis” (Hassua kieltä! ”Keho” on parempi sana, koska ”ruumis” on kuollut):

”Ja on taivaallisia ruumiita ja maallisia ruumiita; mutta toinen on taivaallisten kirkkaus, toinen taas maallisten” (1.Kor. 15:40).

Majamme on nimenomaan TAIVAISSA koska voimme liikkua vapaasti paikasta toiseen. Onhan toki uudessa Jerusalemissa muuri. Mutta siinä on 12 porttia joita ei suljeta lainkaan (Ilm.21:12, Ilm.21:25). Nuo portit toimivat siis vapaan liikkumisen symbolina, kaikille niille joilla on oma nimi elämän kirjassa (Ilm.21:27). Kansaa lappaa porteissa edestakaisin ja kansat vievät sinne kunniansa (Jes.60:11, Ilm.21:24).

Jeesus vihjasi että Jumalan valtakunta ei ole rajoitettu vain yhteen paikkaan, vaan että se on meissä sisäisesti, ikään kuin sielumme olotilana (Luuk.17:21). Ja koska tuo olotila on saavutettavissa muillakin kun vain 144000 Jehovan todistajalla, niin ei ole mitään ihmettelemistä siinä, että Jeesus käski opetuslapsiaan sanomaan uusissa kaupungeissa, ”Jumalan valtakunta on tullut teitä lähelle” (Luuk.10:9),  vaikka itse hermokeskus olisikin taivaankannen yläpuolella, määrittelemättömän etäisyyden päässä.

Miten edellä mainittu vapaan liikkumisen symboliikka sopii yhteen Jehovan todistajien näkemyksen kanssa, jossa vain 144000 Jehovan todistajaa pääsee tuohon uuteen Jerusalemiin, ja muut miljoonat Jehovan todistajat saavat tyytyä vain maan päälliseen ”ikuiseen” paratiisiin, jossa Saatana riehuu tuhat vuotta sen jälkeen kun se on perustettu? (Ilm.20:3, Ilm.20:7-10).

4) Sen tuhannen vuoden jälkeen Saatana päästetään irti vankeudestaan (Ilm.20:3, Ilm.20:7) ja syttyy sota (Ilm.20:8). Mikä se sellainen ikuinen paratiisi on? En minä halua elää sekuntiakaan sellaisessa paratiisissa missä on sotaa ja kuolemaa!

Kuvaako alapuolella olevat jakeet mielestäsi sitä ikuista paratiisia josta Jehovan todistajat puhuvat, ja jonne heistä lähes kaikki joutuvat, kun kerran uuteen Jerusalemiin menevä valiojoukko on heidän mielestään niinkin pieni kuin 144000 ihmishenkeä?

”Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan, ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka” (KR-38, Ilm. 20:7,8).

Heidän oma käännös kertoo tuon asian pitkälti samalla tavalla, eli sillä tavoin että kun tuhannen vuoden ajanjakso on päättynyt, Saatana päästetään vielä irti joksikin aikaa jonka aikana hän kokoaa kansoja sotaan:

7. Heti kun ne 1 000 vuotta ovat päättyneet, Saatana päästetään vankilastaan.
8. Hän lähtee eksyttämään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Gogia ja Magogia, ja kokoaa heidät sotaan. Heitä on yhtä paljon kuin meren hiekkaa. (UMK-2018, Ilm. 20:7,8).

Jos olet Jehovan todistaja, kysynkin sinulta:

Ovatko opettajasi kertoneet sinulle missä vietät aikasi, sinä aikana kun Saatana riehuu maan päällä ikuisessa paratiisissa? En kysy ollakseni ilkeä, vaan kysyn koska olen asiasta tietämätön.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


Leave the field below empty!