Jumala on yksi (eikä kolme)

5.Moos. 6:4 Kuule, Israel! Herra, meidän Jumalamme, Herra on YKSI.

Jes. 43:10 Te olette MINUN todistajani, sanoo Herra, MINUN palvelijani, jonka MINÄ olen valinnut, jotta te tuntisitte MINUT ja uskoisitte MINUUN ja ymmärtäisitte, että MINÄ se olen. Ennen MINUA ei ole luotu yhtäkään jumalaa, eikä MINUN jälkeeni toista tule.

Jes. 44:6 Näin sanoo Herra, Israelin kuningas, ja sen lunastaja, Herra Sebaot: MINÄ olen ensimmäinen, ja MINÄ olen viimeinen, ja paitsi MINUA ei ole yhtäkään Jumalaa.

Jes. 44:8 Älkää vavisko älkääkä peljätkö. Enkö MINÄ aikoja sitten antanut sinun kuulla ja sinulle ilmoittanut, ja te olette MINUN todistajani: Onko muuta Jumalaa kuin MINÄ? Ei ole muuta pelastuskalliota, MINÄ en ketään tunne.

Jes. 45:5,6 MINÄ olen Herra, eikä toista ole, paitsi MINUA ei ole yhtään jumalaa. MINÄ vyötän sinut, vaikka sinä et MINUA tunne, jotta tiedettäisiin auringon noususta sen laskemille asti, että paitsi MINUA ei ole yhtäkään: MINÄ olen Herra, eikä toista ole.

Jes. 45:21 Ilmoittakaa ja esiin tuokaa – neuvotelkoot keskenänsä – kuka on tämän julistanut hamasta muinaisuudesta, aikoja sitten ilmoittanut? Enkö MINÄ, Herra! Paitsi MINUA ei ole yhtään jumalaa; ei ole vanhurskasta ja auttavaa jumalaa muuta kuin MINÄ.

Jes. 46:9 Muistakaa entisiä ikiajoista asti, sillä MINÄ olen Jumala, eikä toista ole; MINÄ olen Jumala, eikä ole MINUN vertaistani.

Sak. 14:9 Herra on oleva koko maan kuningas. Sinä päivänä on Herra oleva yksi ja HÄNEN nimensä yksi.

Joh. 8:41 Te teette isänne tekoja.” He sanoivat hänelle: ”Me emme ole aviorikoksesta syntyneitä; meillä on yksi Isä, Jumala”.

Room. 3:30 koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta.

1.Kor. 8:6 niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi Jumala, Isä, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jeesus Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa.

Gal. 3:20 Välimies taas ei ole yhtä varten; mutta Jumala on yksi.

Ef. 4:6 yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

1.Tim. 2:5 Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus…

Mark. 12:29 Jeesus vastasi: ”Ensimmäinen on tämä: ’Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa…

Joh. 5:44 Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toinen toiseltanne, ettekä etsi sitä kunniaa, mikä tulee HÄNELTÄ, joka yksin on Jumala?

Joh. 17:3 Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat SINUT, joka yksin OLET totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

Room. 3:30 koskapa Jumala on yksi, JOKA vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta.

1.Kor. 8:4 Mitä nyt epäjumalille uhratun lihan syömiseen tulee, niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja ettei ole muuta Jumalaa kuin yksi.

Ef. 4:6 yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

Jaak. 2:19 Sinä uskot, että Jumala on yksi. Siinä teet oikein; riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


Leave the field below empty!