Jos oikeasti uskovat että Jeesus ja Pyhä Henki on Jumala:

Jos joku ihan oikeasti uskoo että Jeesus on Jumala, ja että Pyhä Henki on myös Jumala, hänen on pystyttävä lukemaan Raamattua sillä tavoin, että aina kun siellä esiintyy sanat ”Jumalan Poika”, ”Ihmisen Poika”, ”Jeesus” ja ”Pyhä Henki”, että ne myös viittaavat Jumalaan. Tässä artikkelissa tarkastellaan mielenkiinnon vuoksi miten Raamattua voisi tulkita, mikäli kolminaisuusoppi olisi Jumalasta syntynyt oppi. Älkää sitten naurako. Tämä on kuolemanvakava asia!

 Asko Kariluoto uskoo (uskoi?) että me kaikki olemme väärässä?

Annan trinitaari Asko Kariluodon kertoa meille kuinka vakavasta asiasta on kysymys. Tässä on ote hänen puheestaan ”Jehova vai kolminaisuus” (mikä on hävinnyt pois siitä osoitteesta mistä sen aikoinaan kuuntelin):

”Ellei Jeesus Raamatun mukaan ole Jumalan ainokainen Poika, ellei hän ole iankaikkinen Jumala, niin silloin jehovantodistajat ovat oikeassa, ja kaikkien aikojen kaikki kristityt ovat väärässä. He ovat erehtyneet.”

Tuon perusteella on Asko ainakin joskus uskonut että KAIKKI KRISTITYT OVAT VÄÄRÄSSÄ JA EREHTYNEITÄ, mikäli Jeesus ei olekaan Jumala. No, eipä tietenkään kaikki ole väärässä, koska ei edes kaikki kristityt usko että Jeesus on Jumala. Joten lähinnä tuo väite, että kaikki kristityt olisivat väärässä, on Askon olettamus, mikä perustuu siihen, että ihminen ei voi olla kristitty lainkaan, jos ei usko että Jeesus on Jumala. Ylipäätänsä ihmettelen miksi hän sanoi, "He ovat erehtyneet", ikään kuin hän ei voisi itse kuulua erehtyneiden joukkoon.

Mutta nyt katsotaan millaiseksi sekametelisopaksi Raamatun sanoma muuttuu siinä vaiheessa, kun muutetaan esim. ”Jeesus”, ”Jumalan Poika”, ”Ihmisen Poika”, ”Pyhä Henki” ja Jumalan Henki tarkoittamaan ”Jumala”:

NÄIN KÄY, KUN JEESUS TEHDÄÄN JUMALAKSI MUUTTAMALLA KIRJOITUKSIA:

(Huomio! Alapuolisissa jakeissa olevat punaiset sanat eivät ole alkuperäisiä, vaan ovat korvaavia sanoja sanoille jotka viittaavat Jeesukseen tai Pyhään Henkeen jotta näkisimme paremmin kuinka hullunkurista on uskoa että Jeesus ja Pyhä Henki on myös Jumala).

Mark.10:18 Mutta Jumala sanoi hänelle: "Miksi sanot minua hyväksi? Ei kukaan ole hyvä paitsi Jumala yksin.

Joh.17:3 Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jumala Kristuksen.

Joh.3:17 Sillä ei Jumala lähettänyt Jumalansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.

Joh.11:35 Ja Jumala itki.

Matt.13:1 Sinä päivänä Jumala lähti asunnostaan ja istui järven rannalle.

Mark.5:7 ja huutaen suurella äänellä sanoi: "Mitä sinulla on minun kanssani tekemistä, Jumala, Jumalan, Korkeimman, Jumala? Minä vannotan sinua Jumalan kautta, älä vaivaa minua."

Joh.6:29 Jumala vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt".

Joh.8:42 Jumala sanoi heille: "Jos Jumala olisi teidän Isänne, niin te rakastaisitte minua, sillä minä olen Jumalasta lähtenyt ja tullut; en minä ole itsestäni tullut, vaan hän on minut lähettänyt.

1.Kor.8:6 niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi Jumala, Isä, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jumala Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa.

Matt.3:16 Kun Jumala oli kastettu, nousi hän kohta vedestä, ja katso, taivaat aukenivat, ja hän näki Jumalan tulevan alas niinkuin kyyhkysen ja laskeutuvan hänen päällensä.

Matt.3:17 Ja katso, taivaista kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Jumalani, johon minä olen mielistynyt".

1.Tim.2:5 Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jumala,

1.Tess.4:14 Sillä jos uskomme, että Jumala on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jumalan kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan.

Matt.26:63 Mutta Jumala oli vaiti. Niin ylimmäinen pappi sanoi hänelle: "Minä vannotan sinua elävän Jumalan kautta, että sanot meille, oletko sinä Kristus, Jumalan Poika".

Matt.21:11 Niin kansa sanoi: "Tämä on se profeetta, Jumala, Galilean Nasaretista".

Matt.28:18 Ja Jumala tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

NÄIN KÄY KUN PYHÄ HENKI (JUMALAN VOIMA) TEHDÄÄN JUMALAKSI MUUTTAMALLA KIRJOITUKSIA:

Apt.19:2 Ja hän sanoi heille: "Saitteko Jumalan silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Jumala on olemassakaan".

Apt.5:32 Ja me olemme kaiken tämän todistajat, niin myös Jumala, jonka Jumala on antanut niille, jotka häntä tottelevat."

Luuk.11:13 Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Jumalan niille, jotka sitä häneltä anovat!"

Joh.20:22 Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: "Ottakaa Jumala".

Apt.10:38 te tiedätte, kuinka Jumala Jumalalla ja voimalla oli voidellut Jumalan Nasaretilaisen, hänet, joka vaelsi ympäri ja teki hyvää ja paransi kaikki perkeleen valtaan joutuneet; sillä Jumala oli hänen kanssansa.

Kommentit   

Batta
+5 #1 KolminaisuusBatta 05.02.2017 12:07
Tämä kirjoitus on hyvä. Se paljastaa osaltaan hyvin kolminaisuuden epäjohdonmukaisuuden, ja sen, ettei kolminaisuusoppi ole raamatullinen opetus. Tämäkään tuskin riittää niille, jotka vääntelevät raamatusta kaikenlaista korvasyyhyn mukaista teologiaa, kuten esim. Patmoslaiset, ja tässä tapauksessa etunenässä Pasi Turunen. Hän jopa kertoi eräässä radio-ohjelmassa, että on rukoillut Koivukylän kalliolla Jehovan todistajien talon suuntaan pyytäen jotain ( en muista sanatarkasti ) järisyttävää sinne. Pasi kai kuvittelee, että kolmiyhteinen jumala, jota rukoilee, on tässä tapauksessa hänen talutusnuorassaan? Onko edes Jeesuksen ohjeiden mukainen rukous? Sen voi jokainen päätellä itse.
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
Pete
+5 #2 KolminaisuusPete 06.02.2017 12:15
Mitäköhän järisyttävää Pasi Turunen sitten rukoili ja toivoi Jehovan todistajien talon suuntaan? Se jäi epäselväksi. Tuskin nyt sentään kirosi heitä? Hänkin on saanut tehtäväkseen siunata eikä kirota. Ei minulla itsellänikään tuota mitään ongelmia siunata niitä jotka minua kiroavat tai pitävät harhaoppisena.

Nykyään näen asian niin, että sekä Jehovan todistajilla että helluntailaisilla on harhaoppeja. Siitä huolimatta toivotan heille kaikkea hyvää.

Olet oikeassa. Kolminaisuusoppi on täysin epäjohdonmukainen ja epäraamatullinen.
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
Batta
+5 #3 kolminaisuusBatta 19.02.2017 18:07
Myös minulle jäi epäselväksi mitä Pasi rukoili JT-talon suuntaan, mutta se ei ole jäänyt epäselväksi, kenelle rukouksensa hän esittää. Kyseeessä on kolmiyhteinen jumala, jota hän monesti puolustelee ohjelmissaan oikeaksi jumalaksi. En ole saanut käsitystä, että hän olisi rukouksessaan kironnut JT-talon suuntaan, vaikka onkin omistautunut monella tapaa JT-vastaisiin tutkimuksiin ja esityksiin. Vastaava tutkiskelua hänen edustamansa Patmos tuskin kestäisi mokujen suhteen sen paremmin, kuin on käynyt JT.ien kohdalla? Pääpointtini oli kuitenkin, että Pasin rukous menee kolminaisuudelle, joten samaa harhaista tapaa ja käsitystä kolminaisuudesta todennäköisesti toivoo JT-talon suuntaan? Pidän JT.ien palvomaa yhtä Jumalaa oikeana, ja vahvempana, kuin Pasin rukoilemaa kolmiyhteistä jumalaa, jota ei ole olemassa. Siinäkin mielessä hänen rukouksensa, tarkoittaa se mitä tahansa, menee harakoille. Patmos yhteisön, ja Pasin "palvoma" Israelin kansa uskoo sekin vain yhteen Jumalaan, eikä hyväksy kolminaisuutta, mutta ei ole silti tietääkseni Pasi tehnyt kielteisiä tutkimuksia tästä kansasta? Pasi Turunen ja Juha Ahvio on kuitenkin tehnyt hyvää työtä esim. vastustaessaan ns. tasa-arvoista avioliittolakia, vaikka Patmoslaisten tapaan palvovat kolmiyhteistä jumalaa, joka ei ole raamatun esitys oikeasta Jumalasta. Myös minä toivon Jehovan todistajille, Helluntalaisille ja vieläpä Patmoslaisillekin kaikkea hyvää!
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä