He jotka sanovat että Jeesus ei ole luotu, he käyttävät monenmoisia selityksiä selittääkseen että Jeesus on aina ollut olemassa. Yksi heidän tärkeimmistä todistusaineistoista on seuraava ajatus ja tulkinta:

Raamattu sanoo, että Jumala LOI KAIKEN Jeesuksen kautta, ja ettei mitään ole luotu ilman Jeesusta. Tällöin ei myöskään Jeesus ole luotu, koska Jeesus joka on yksi kaikista, ei voinut luoda itsensä. Eli perusajatuksena jutussa on se, että jos Jeesus on luonut KAIKEN mikä on luotu, hän on myös luonut itsensä, mikäli hän ylipäätänsä on luoto. Ja sellainen ajatus ei sovi kenellekään että joku luo itsensä. Sehän olisi silkka mahdottomuus.

Argumentti vaikuttaa melko loogiselta, eikä ajatuksen johdonmukaisuudessa tunnu olevan lainkaan säröjä... ainakaan ensisilmäyksellä. Mutta kun mietitään edellämainittua asiaa pinta syvemmältä, niin tajuamme että sanat "Jumala loi kaiken Jeesuksen kautta" ei olekaan täysin kirjaimellinen asia, sillä Jumala loi kaiken muun Jeesuksen kautta, paitsi itsensä ja Jeesuksen. Tämä on melko helppo todistaa Raamatusta. Siellä on lukemattomia esimerkkejä siitä, että sanotaan jokin asia ilman että tarkoitetaan sitä kirjaimellisesti. Annan vain neljä esimerkkiä ajanpuutteen vuoksi (koska on muitakin tärkeitä aiheita joista pitää kirjoittaa):

Esimerkki 1:

Johannes kirjoitti, että jos KAIKKI mitä Jeesus teki kirjoitettaisiin ylös, hän luulee ettei koko maailmaan mahtuisi ne kirjat jotka pitäisi kirjoittaa (Joh.21:25). Kaikkihan me tiedetään että KAIKKI kirjat olisivat mahtuneet maailmaan, jos ne olisivat kertoneet kaiken mitä Jeesus teki. Sen tiesi myös Johannes. Mutta tarkoitus oli ilmoittaa, ikään kuin karrikoiden, hyperbolaa käyttäen, että Jeesus teki todella paljon muutakin hyvää, mistä meille ei ole kirjoitettu. Karrikoiden koska Johannes halusi nimenomaan painottaa sitä ajatusta, että Jeesus teki todella paljon enemmän hyvää kuin mitä me voimme Raamatustamme lukea. Jos otamme hyperbolan kirjaimellisesti me eksymme pois terveestä järjenkäytöstä.

Esimerkki 2:

Jossain vaiheessa luomistyön jälkeen, kun ihmisiä oli jo jonkin verran lisääntynyt, Jumala näki ihmisten pahuuden ja että "...KAIKKI heidän sydämensä aivoitukset ja ajatukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat" (1.Moos.6:5). Mutta se, että heidän "kaikki ajatukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat", ei kirjaimellisesti tarkoittanut sitä, etteivätkö he myös ajatelleet myös joskus hienoja ajatuksia. Vanhemmat ajattelivat myös lastensa hyvinvointia ja parasta. Aivan varmasti. Ovatko myös hyvät ajatukset omien lastensa puolesta pahoja, koska muutamat keskuudessamme uskoo että kaikki mitä Raamatussa lukee pitää ottaa kirjaimellisesti?

Esimerkki 3:

Trinitaarit uskovat että Jeesus on Sanana kirjaimellisesti se sama Jumala jonka tykönä hän oli alussa (Joh.1:1). Jos he sanoisivat että Jeesus on eri Jumala kuin se Jumala jonka tykönä hän oli, heillä olisi silloin kaksi Jumalaa. Se olisi tietenkin Raamatun sanoman vastaista, ja he tietävät sen. Siksi heidän on sanottava että Isä ja Poika ovat samaa olemusta. Mutta he eivät sittenkään usko että he ovat samaa olemusta, sillä he sanovat että he ovat kaksi eri persoonaa. Jokaisella persoonalla on tietenkin oma olemus. Vaikka he uskovat että Jumala on persoonallinen, he eivät sittenkään usko että hän on lainkaan persoona, koska ei kukaan persoona ole koskaan kaksi taikka kolme persoonaa. Monet niistä persoonista jotka luulevat olevansa jokin muu kuin mitä ovat, he ovat kallonkutistajien hoidettavana. Jumala ei ole sellainen. Hän tietää kuka hän on. Hänellä on oma identiteetti. Silti he väittävät että KAIKKI kolme ovat Jumala: Isä, Poika ja Pyhä Henki.

Esimerkki 4:

Jumala alisti KAIKKI Jeesuksen jalkojen alle, eikä hän silti alistanut kaiken Jeesuksen alle koska ei alistanut itsensä Jeesuksen alle, vaan pitää hänet edelleenkin alistettuna itselleen (1.Kor.15:27-28). Jumala on vieläkin Kristuksen pää (1.Kor.11:3). Näin me ymmärrämme että sana "kaikki", voidaan tulkita siten että se tarkoittaa, "kaiken muun paitsi Jumalan". Niin ikään - tämän artikkelini pääaiheeseen viitaten - Jeesus loi kaiken, paitsi ei Isänsä eikä itsensä, koska Jumala loi kaiken muun Jeesuksen kautta, paitsi Jeesuksen.

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä