Tulosta

 

Minä uskon että Jumala loi Jeesuksen:

Minäpä kerron sinulle, miksi uskon että Jumala loi Jeesuksen. Todistan sen Raamatusta. Kerro sinä minulle (jos olet kykeneväinen), mitä todisteita sinulla on siitä, että Jeesus on aina ollut olemassa? Jos Jeesus on luotu, kolminaisuusoppi kaatuu jo pelkästään siihen. Jumala ei ole koskaan luonut muita Jumalia/jumalia itsensä rinnalle (Jes.43:10, 2.Moos.20:3). Meillä on vain yksi Jumala ja hän on JHVH. Riivaajatkin sen uskovat, ja vapisevat. Jumala on suvereeninen ja Jeesus on kaiken hallitsija Jumalan tahdosta. Jumala teki Jeesuksesta Herran ja Kristuksen. Jumala voiteli hänet!

 

Todisteet siitä että Jeesus on luotu:

Todisteita Jeesuksen luomisesta löytyy monta. Ensimmäisenä mainitsen "pienoisevankeliumin" (Joh.3:16) mikä kertoo että Jumala lähetti "ainokaisen Poikansa" maailmaan (tai "ainutsyntyisen Poikansa"). Miten on mahdollista että Jeesusta kutsutaan Jumalan ainoaksi Pojaksi, jos kaikki ne jotka vastaanottavat Jeesuksen, ovat myöskin Jumalan lapsia? (Joh.1:12). Miten on mahdollista että langenneita enkeleitä kutsuttiin taivaassa Jumalan pojiksi, ennen kuin he lankesivat? (1.Moos.6:1-4). Siten, että "Jumalan lapseus" on aina viittaus status-tilaan, millaisena Jumala pitää meitä silmiensä edessä. Me ihmiset olemme Jumalan lapsia silloin kun me tottelemme Jumalaa, koska silloin me olemme hengellisessä mielessä Jumalan Pojan (Jeesuksen) veljiä ja sisaria (Mark.3:35). On myös hyvä mainita, että Pyhä Henki on annettu niille jotka tottelevat Jumala (Apt.5:32), ja että tuon lapseuden myötä Henki todistaa meidän henkemme kanssa että me olemme Jumalan lapsia (Room.8:16).

Miten pitää siis käsittää että Jeesus on Jumalan ainoa Poika, jos kerran Jumalalla on miljoonia muita poikia ja tyttäriä? Siten että Jeesus on ainut jonka Jumala on luonut suoraan itse, sillä kaiken muun Jumala loi Jeesuksen kautta. Jeesus oli todellakin ainut Poika Jumalalle siinä vaiheessa kun hän loi kaiken Jeesuksen kautta. Jos yrität todistaa että Jeesus on Jumalan ainoa Poika jollain muulla tavalla, niin joudut umpikujaan, koska kaikki jotka Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia (Room.8:14).

Koska Jeesus on Jumalan Poikana rakkauden ilmentymä ja Jumalan kuva (2.Kor.4:4), hänkin osasi mitä parhaimmalla tavalla rakastaa Isäänsä niin paljon että hän oppi kärsimystensä kautta olemaan kuuliainen Isälleen:

"Ja niin hän, vaikka oli Poika, oppi siitä, mitä hän kärsi, KUULIAISUUDEN..." (Heb.5:8).

Moni asia viittasi Jeesuksen puheissa ja muittenkin puheissa siihen, että Jeesus todellakin oli kuuliainen Jumalalle hamaan ristinkuolemaan asti (Fil.2:8). Ja siksi häntä eritoteen kutsutaan Jumalan Pojaksi korostetulla tavalla raamatunkäännöksissä (Poika isolla P:llä). Ja sehän on tietenkin oikein, sillä Isä on myös Kristuksen Jumala (2.Kor.1:3).

Jeesus on Jumalan "ainokainen Poika" (Joh.3:16,18) ja hänelle "ainutsyntyinen" (esimerkiksi Raamattu Kansalle-käännöksessä ja alkuteksteissä). Ainokaisuus ei ole viittaus siihen, että hän on ainut Jumalan poika, vaan siihen, että Jeesus on ainut jonka Jumala loi ilman Jeesusta, sillä kaiken muun hän loi Jeesuksen kautta. Kun me ymmärrämme asian näin, silloin me myös ymmärrämme miksi Jeesuksesta sanotaan, että hän on luomakunnan esikoinen ja sen alku (Kol.1:15, Ilm.3:14).

Se, että Jeesus on "luomakunnan alku", voi viitata siihen että hän on "luomakunnan ensimmäinen", mutta myös siihen että luomistyö sai jossakin vaiheessa alun. Luomistyön alku alkoi kun "ainokainen Poika" oli luotu Jumalan toimesta. Luomakunnan alku on tietysti osa luomakuntaa.

Myös Sanalaskujen kahdeksas luku antaa useita viitteitä siihen että Jeesus on luotu, ja että hän on luotu ensimmäiseksi.

Snl.8:22 "HERRA LOI MINUT töittensä esikoiseksi, ENSIMMÄISEKSI TEOISTAAN, ennen aikojen alkua."

Snl.8:23 "Iankaikkisuudesta minä OLEN ASETETTU OLEMAAN, alusta asti, hamasta maan ikiajoista."

Snl.8:24 "Ennenkuin syvyyksiä oli, SYNNYIN MINÄ, ennenkuin oli lähteitä, vedestä rikkaita."

Snl.8:25 "Ennenkuin vuoret upotettiin paikoilleen, ennen kukkuloita, SYNNYIN MINÄ..."

Seuraava jae vahvistaa sen tosiasian, että Jeesus oli aikojen alussa Jumalan esikoinen monien veljien joukossa. Esikoinen on viittaus ensimmäiseen lapseen, ensimmäiseen luotuun tai syntyneeseen:

"Sillä ne, jotka hän on edeltä tuntenut, hän on myös edeltä määrännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa..." (Room.8:29).

Jeesus on käsittääkseni "Jumalan ainokainen Poika", vain ja ainoastaan siinä merkityksessä, että hän on veljien joukossa se ensimmäinen veljemme. Hän on Jumalan "ainokainen Poika" koska hän on ainut jonka Jumala on luonut ilman Jeesusta. Kaiken muun hän loi Jeesuksen kanssa ja hänen kauttaan. Millään muulla tavalla Jeesus ei voi olla "Jumalan ainokainen Poika", paitsi edellä mainitulla tavalla koska "Jumalan poikia" on vaikka kuinka paljon (1.Moos.6:1-4, Job.1:6, Ps.29:1).

Myös UT:sta löytyy jae jossa selkeästi osoitetaan että Jeesus on saanut alkunsa Jumalasta:

"Sillä sekä hän, joka pyhittää, että ne, jotka pyhitetään, ovat kaikki alkuisin yhdestä. Sentähden hän ei häpeä kutsua heitä veljiksi..." (Heb.2:11).

On olemassa yksi argumentti ylitse muiden jolla jotkut pyrkivät todistamaan että Jeesus ei ole luotu. Argumentin ajatus on seuraavanlainen:

"Jos Jeesus on luotu ja hän on samalla luonut KAIKEN, se olisi mahdoton yhtälö, sillä hän ei ole voinut luoda itsensä".

Ajatus saattaa vaikuttaa loogiselta, mutta silti siinä on omat puutteensa. Tuon asian esille kirjoituksessa: "Loi Kaiken, mutta ei sittenkään Kaiken".

Lopuksi: Tämän kirjoituksen lisävahvistukseksi olisi myös hyvä lukea seuraava kirjoitus, ettei jää pienintäkään epäilystä totuudesta: "Jeesus sittenkin luotu?"

Kategoria: Teologiaa