Syyt siihen miksi Pete uskoo kolminaisuusopin olevan antikristillinen:

Siihen on monta syytä miksi uskon kolminaisuusopin olevan antikristillinen. Antikristuksen hengestä syntynyt oppi on aina edes osittain vastaan sitä oppia mitä Kristus on opettanut:

1) Kolminaisuusoppi opettaa että Jumala on kolme (persoonaa). Mutta Jeesus opetti että hänen Jumalansa on YKSI (Mark.12:29).

2) Kolminaisuusoppi opettaa että Isällä ja Pojalla on sama olemus. Heillä on kuitenkin selkeästi eri olemus ja eri mieli, koska he puhuivat toisilleen ja vieläpä rakastivat toisiaan Raamatussa. Uskon että he yhä tänäkin päivänä rakastavat toisiaan.

3) Kolminaisuusoppi opettaa että kaikilla kolmella on yhtä suuri valta (Athanasiuksen uskontunnustuksessa). Siitäkin huolimatta, että Isä Jumala on selkeästi Jeesuksen pomo (1.Kor.3:23, 15:27,28).

4) Kolminaisuusoppi talloo maan rakoon kaikesta tärkeimmän käskyn, että Jumala (JHVH) on yksi (5.Moos.6:4, Mark.12:29).

On olemassa muitakin antikristillisiä piirteitä tuossa opissa joita en tällä kertaa maininnut. Mutta nuo 4 syytä riittänee todistamaan että se on antikristillinen ja siten myös Saatanasta.

Aikaisemmin kun ainoastaan kuuntelin mitä muut minulle opettivat, enkä itse tutkinut aihepiiriä Raamatusta ja alkuteksteistä, kolminaisuusoppiin oli helpompi uskoa. Mutta kun lähdin määrätietoisesti ja silti puolueettomasti tutkimaan aihepiiriä Raamatusta, käyttämällä hyväksi alkutekstejä, olemalla kirjeenvaihdossa kreikan- ja hepreankielen ekspertteihin, lukemalla kirkkohistoriaa, tutkimalla sanojen merkitystä etymologian avulla ja rukoilemalla, minulle selvisi muutamassa viikossa että oppi on eksyttävä. Tästä huolimatta jatkoin vielä saman aihepiirin tutkiskelua useita kuukausia, kutakuinkin joka ikinen päivä.

Minulle on selvinnyt Jeesuksen omista sanoista että AINOASTAAN hänen Isänsä on totinen Jumala (Joh.17:3, Joh.5:44). Samanaikaisesti tulin huomaamaan että on olemassa paljon niin sanottuja jumalia, vaikka eivät ole luonnostaan Jumalia, sillä meillä on vain yksi Jumala, Isä! (1.Kor.8:4-5).

Kommentit   

Peter Orre
+5 #1 Nikea ymsPeter Orre 05.10.2016 07:50
En ole vielä löytänyt kirjoituksistasi mitään josta olisin eri mieltä. En ole lukenut Raamattua läpi kuin kolmetoista kertaa (kolmella kielellä, eri versioita). Kun kohtasin Jeshuan kolmannen kerran ihanana Valona kolminaisuusoppi romuttui elämässäni.Seurakunnissa palvotaan pyhää Henkeä mikä on kiusallista. Lause; Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ärsyttää kovasti (Nikea lisäsi Raamattuun). Kiitos työstäsi. T Peter
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
Pete
+5 #2 Vs: Nikea ymsPete 05.10.2016 08:39
Peter, kiitän Jumalaa siitä, että hän on päässyt valaisemaan ymmärryksesi Jeshuan kautta. Herra kanssasi!
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä