Onko modalistit oikeassa kun sanovat että Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat saman olemuksen roolileikkejä, eikä suinkaan kolme erillistä yksilöä?

Jos et pysty sanomaan että Jumala puhalsi ulos Isän, Pojan ja Pyhän Hengen, oman suunsa kautta, silloin et voi myöskään sanoa että modalistit ovat oikeassa, kun antavat ymmärtää että Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat Jumalan roolileikkejä.

"Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: "Ottakaa Pyhä Henki" (Joh.20:22).

Heidän mielestään Jeesus puhalsi ulos Isän, Pojan ja Pyhän Hengen oman suunsa kautta. Se ei ole lainkaan uskottavaa.

Modalismi (= sabellianismi) on harhaoppia pahemmasta päästä, sillä sen kannattajat (modalistit) eivät voi uskoa, että Isä ja Poika ovat eri yksilöitä, tai että he rakastavat toisiaan. Sillä jos he sittenkin tunnustaisivat sen, sillä ei ole olisi mitään merkitystä, mikäli he eivät pidä heitä muina kuin Jumalan roolileikkeinä.

He kieltävät Isän ja Pojan. Niin tekee myös antikristus (1.Joh.2:22).

Modalistien pitäisi oppia ymmärtämään että Isä tarvitsee Pojan ollakseen Isä, ja Poika tarvitsee Isän ollakseen Poika. He myös rakastavat toisiaan, joten he ovat varmasti eri olemuksia, eikä suinkaan yksi ja sama olemus.

Kysypä heiltä, rakastaako Isä Poikaa (Joh.10:17). Jos he sanovat että "kyllä rakastaa", silloin he eivät ole oikeita modalisteja, vaan ainoastaan teeskentelevät olevansa.

Kommentit   

Guest
0 #1 VastalauseGuest 08.11.2016 14:57
Joh 17 kertoo hengellisestä ykseydestä, joten en pidä lainkaan mahdottomana kysyä, onko Jeesus yhtä kuin kolminaisuus.
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
Pete
+1 #2 Vastaus vastalauseeseenPete 08.11.2016 15:36
Lainaus Guest:
Joh 17 kertoo hengellisestä ykseydestä, joten en pidä lainkaan mahdottomana kysyä, onko Jeesus yhtä kuin kolminaisuus.


Vastalause mihin? Vastalause siihen että olen väärässä, kun en usko että Jumala on kolme, vaan yksi?

Ilmoittaako Raamattusi kuinka usein, että Jumala on vain yksi? Minun Raamattuni kertoo asiasta monen monta kertaa:
jumalaoppia.com/.../130-jumala-on-yksi-eika-kolme

Jeesus kertoo että uskovaisetkin ovat yhtä, samassa luvussa (Joh.17:23), ilman että tarkoitti meidän olevan yksi olemus tai yksi persoona.

Jeesus väitti myös olevansa opetuslapsissaan (Joh.17:26) aivan samalla tavalla kuin Jumala on hänessä (Joh.17:23). Siitä me tiedämme että kyse on ykseydestä, eikä mistään mystiikasta jossa useat persoonat ovat yhdessä yksi persoona tai yksi opetuslapsi.
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä