Mikä on kirkko?

Kirkko on rakennus joka pitäisi olla omistettu Herran palvontaan ja Hänen palvelemiseen. Sen pitäisi olla pyhä rakennus pyhien kautta, siten että se erotetaan seurakunnan kokoontumispaikaksi.

 

Mistä tulee sana "kirkko"?

Se tulee kreikan sanasta "kyriake" ("oikia") ja se tarkoittaa "herran (huone)". Katso tarvittaessa lisätietoja täältä: http://dictionary.reference.com/browse/church

 

Ovatko kirkot aina pyhiä?

Ei valitettavasti. Kirkoissa siunataan tätä nykyä pappien toimesta sitä mitä Jumala kiroaa, ja siellä saatetaan myös opettaa antikristillisiä opetuksia. Siellä esitetään usein vesitettyä evankeliumia, jossa ei kerrota että mielenmuutos pahoista teoista on välttämättömyys syntien anteeksisaamiseksi (Luuk.24:47). Lisäksi kirkkoja pidetään usein markkinapaikkoina jonka Jeesus kielsi tekemästä (Joh.2:16).

Niin kuin malja ei ole pyhässä käytössä ilman pyhää sisältöä, ei myöskään kirkko itsessään ole pyhä ilman että pyhät siellä kokoontuvat. Jos pyhät otetaan kirkosta pois, se ei ole enää pyhä kokoontumispaikka, koska Jumala ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä (Apt.7:48, 17:24).

Jeesus opetti että temppeli pyhittää kullan, ja että alttari pyhittää uhrilahjan (Mat.23:17,18). Siten voidaan myös olettaa, että kirkon (temppelin) pyhittää pyhät, mutta pyhät pyhittää Herra. Ja jos kirkon pyhät jotka siellä kokoontuvat, eivät olekaan pyhiä, silloin ei myöskään kirkko ole pyhä.

 

Miten voisimme jälleen saada kirkon pyhäksi?

Vaikka kirkko ei välttämättä olekaan pyhä, sen voi pyhittää uudelleen pyhien tapaamispaikaksi. Se on kuitenkin hyvin vaikea tehtävä, mikäli sen johtoportaissa istuu herroja jotka tekevät työnsä ilman Jeesuksen antamaa henkikastetta ja rakkautta sydämessään.

Jotta kirkon pyhittäminen onnistuisi, siitä ja sen hallinnosta on karsittava pois kaikki istutukset, mitkä eivät ole Jumalan istuttamia. Jeesuksen mukaan ne on revittävä pois sieltä juurineen (Matt.15:13). Jos sokea sokeata taluttaa, niin molemmat kuoppaan lankeavat.

Tekopyhät kunnioittavat Jumalaa huulillaan, mutta heidän sydämensä on Jumalasta kaukana. Sitten kun kirkko ja sen jäsenet lopettavat tekemästä kompromisseja Jumalan Sanan totuuden kanssa, alkaa puhdistus sisältäpäin.

Kirkkokupoleja voi kullata ja hinkata, mutta ei se tee kirkosta sen pyhempää. Kirkko voisi olla puhdistuspaikkana siellä kokoontuvalle väelle, siten että siellä julistetaan kokonaista totuutta, eikä ainoastaan osatotuuksia. Ja myös siten, että pidetään Jumalan käskyt ja annetaan Jumalan rakkaus tulla vuodatetuksi sydämiin Pyhän Hengen kautta (Room.5:5).

 

Mitä eroa on kirkolla ja seurakunnalla?

Kirkko voi toimia rakennuksena, yhtenä vaihtoehtona, seurakunnan kokoontumispaikkana. Mutta seurakunta ei ole koskaan kirkko.

Kirkko on aina rakennettu käsillä, esimerkiksi puusta ja kivistä. Mutta Jumalan seurakunta ei ole koskaan rakennettu käsillä, vaan Sanalla (Jaak.1:18), vedestä ja Hengestä (Joh.3:5).

Kirkko on monesti rakennettu ihmisten tahdosta, mutta seurakunta on syntynyt Jumalan tahdosta (Joh.1:13).

Kirkon peruskivi on sellainen kuin maalliset arkkitehdit sen haluavat olevan. Mutta seurakunnan peruskivi ja kulmakivi on itse Herra Jeesus Kristus (Apt.4:11, 1.Piet.2:7).

Kirkko jää instituutiona tänne maailmaan ja kirkkorakennukset hajoavat. Ne ovat tulen ruokaa (2.Piet.3:10). Niillä ei ole sijaa taivaassa. Mutta Jumalan seurakunta on ikuinen koska Jeesus lupasi ettei yksikään kuole, joka häneen uskoo (Joh.11:26). Jeesus on valmistanut seurakunnan jäsenille tilaa taivaassa (Joh.14:2,3). Kirkoista hän ei puhunut mitään. Ja "Herra ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä" (Apt.17:24).

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä