Jumala paljasti olevansa Kaikkivaltias (1.Moos.17:1, 35:11). Ja Jeesus paljasti, kuolemisensa ja kuolleista heräämisen jälkeen, että hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä (Matt.28:18).

Mikäli haluat uskoa, että Jeesus on Kaikkivaltias, sinulla on siihen mielestäni täysi oikeus. Mutta hän ei tiettävästi koskaan sanonut olevansa "Kaikkivaltias", käyttämällä sitä tittelinä itsestään, toisin kuin Jumala (1.Moos.17:1, 35:11).

Jumalalle ei tarvitse antaa valtaa, koska hänellä on aina ollut kaikki valta. Mutta Jeesukselle annettiin valta:

"Minulla on ANNETTU kaikki valta taivaassa ja maan päällä..." (Matt.28:18).

Jeesus jopa tunnusti saaneensa vallan Isältään:

"...niinkuin minäkin sen vallan Isältäni sain..." (Ilm.2:27).

Jeesus on "kaiken hallituksen ja vallan pää" (Kol.2:10).

MUTTA, Jumala pitää Poikaansa alistettuna itselleen, jotta hän, Jumala, olisi kaikki kaikissa:

"Sillä: "kaikki hän on alistanut hänen jalkojensa alle". Mutta kun hän sanoo: "kaikki on alistettu", niin ei tietenkään ole alistettu se, joka on alistanut kaiken hänen allensa. Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa" " (1.Kor.15:27,28).

Koska Jumala pitää Jeesusta edelleen alistettuna itselleen, ei voida enää sanoa että Jeesus on "kaikkivaltias" samassa merkityksessä kuin hänen Isänsä, sillä Isä on ainoa Jumala, Jeesuksen mukaan (Joh.17:3, Joh.15:4).

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä