Miksi Raamattu ei sano missään että Jumala on Jeesus, vaikka monin paikoin ilmoittaa Jumalan olevan Isä?

Hyvä kysymys. Siksi koska Jumala ei ole Jeesus.

Raamatussa on paljon viitteitä siihen, että Jumala on Isä. Mutta yhtään viitettä siihen, että Jumala olisi Jeesus, ei ole olemassakaan. Miksi? Koska jos Jeesus olisi oikeasti Jumala, niin silloin myös Jumala olisi Jeesus. Harvoin, jos lainkaan, trinitaarit sanovat Jumalan olevan Jeesus, vaikka uskovat että Jeesus on Jumala. Miksi näin? Pakon edessä, koska Raamattu sanoo että Jumala on yksi. Ei siis yksi Jumala muitten Jumalien joukossa, vaan yksi! Huomaatko eron?

Siinä se kolminaisuusopin mahdottomuus tuleekin selkeästi esille; eli jos Jeesus on oikeasti Jumala, silloin täytyy myös Isä olla Jeesus.

 

Jeesus rukoili maan päällä ollessaan. Mutta rukoileeko hän vieläkin?

Jeesus rukoilee vieläkin:

"... (Jeesus) voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan Jumalan tykö tulevat, koska hän (Jeesus) AINA ELÄÄ RUKOILLAKSEEN HEIDÄN PUOLESTANSA" (Heb.7:25).

"... Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, JA HÄN MYÖS RUKOILEE MEIDÄN EDESTÄMME" (Room.8:34).

Jumalako siellä rukoilee Jumalaa?

 

Todistit Raamatusta että Jeesus rukoilee vieläkin (Heb.7:25, Room.8:34). Mutta rukoileeko Jumala Jumalaa?

Ei se ole mahdollista että Jumala rukoilee. Jumala ei rukoile Jumalaa, sillä meillä on vain yksi Jumala. Mutta Jumalan Poika rukoilee Jumalaa. Jumalalla ei ole koskaan ollut tarvetta rukoilla ketään.

Et löydä yhtään jaetta Raamatusta missä kerrotaan että Isä rukoilee. Miksi? Koska hän on ainut TOTINEN Jumala (Joh.17:3, Joh.5:44). Mutta "niin sanotut" jumalat rukoilee, koska joku on valtasuuruudessaan heidän yläpuolellaan. Jopa Jeesus rukoilee koska hän on universumin kakkonen, mutta ei sen ykkönen. Jumala on yksi!

 

Mistä Jeesus oli saanut oppinsa?

Jeesus sai oppinsa Isältään, Jumalaltaan! Hän sanoi: "Minun oppini ei ole minun, vaan hänen, joka on minut lähettänyt" (Joh.7:16). Hän sanoi myös: "... puhun tätä sen mukaan, kuin minun Isäni on minulle opettanut" (Joh.8:28).

 

Elääkö Jeesus omasta voimasta?

Tottakai Jumala elää omasta voimastaan! Luuletko tosissaan ettei Jumala voi elää omasta voimastaan? Vitsit sikseen, ja nyt asiaan:

Hän elää, ei omasta voimastaan, vaan Jumalan voimasta:

"Sillä vaikka hänet ristiinnaulittiin, kun hän oli heikko, ELÄÄ HÄN KUITENKIN JUMALAN VOIMASTA; olemmehan mekin hänessä heikot, mutta ME ELÄMME HÄNEN KANSSAAN JUMALAN VOIMASTA teitä kohtaan" (2.Kor.13:4).

 

Kuka antoi Jeesukselle kaiken vallan?

Isä Jumala!

"Kaikki on minun Isäni antanut minun haltuuni..." (Mat.11:27).

"Isä rakastaa Poikaa ja on antanut kaikki hänen käteensä." (Joh.3:35).

"Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä." (Mat.28:18).

"Ja kaikki hän on asettanut hänen jalkainsa alle ja antanut hänet kaiken pääksi seurakunnalle..." (Ef.1:22).

"...niinkuin minäkin sen vallan Isältäni sain..." (Ilm.2:27).

 

Kertoiko Jeesus olevansa olemassa ennen kuin syntyi maailmaan?

Hän sanoi sen ainakin kolme kertaa kahdessa eri tapahtumassa:

1) "Jeesus sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ennenkuin Aabraham syntyi, olen minä ollut" " (Joh.8:58).

2) "Ja nyt, Isä, kirkasta sinä minut tykönäsi sillä kirkkaudella, joka minulla oli sinun tykönäsi, ennenkuin maailma olikaan" (Joh.17:5).

3) "Isä, minä tahdon, että missä minä olen, siellä nekin, jotka sinä olet minulle antanut, olisivat minun kanssani, että he näkisivät minun kirkkauteni, jonka sinä olet minulle antanut, koska olet rakastanut minua jo ennen maailman perustamista" (Joh.17:24).

Jeesus paljastaa omin sanoin saman asian myös kuningas Salomonin kautta Sananlaskuissa:

"Herra loi minut töittensä esikoiseksi, ensimmäiseksi teoistaan, ennen aikojen alkua. Iankaikkisuudesta minä olen asetettu olemaan, alusta asti, hamasta maan ikiajoista. Ennenkuin syvyyksiä oli, SYNNYIN MINÄ, ennenkuin oli lähteitä, vedestä rikkaita. Ennenkuin vuoret upotettiin paikoilleen, ennen kukkuloita, SYNNYIN MINÄ, kun hän ei vielä ollut tehnyt maata, ei mantua, ei maanpiirin tomujen alkuakaan. Kun hän taivaat valmisti, olin minä siinä, kun hän veti piirin syvyyden pinnalle, kun hän teki vahvoiksi pilvet korkeudessa, kun syvyyden lähteet saivat voiman, kun hän merelle asetti sen rajat, että vedet eivät kävisi hänen käskynsä yli, kun hän vahvisti maan perustukset, silloin minä hänen sivullansa hoidokkina olin, ihastuksissani olin päivästä päivään ja leikitsin hänen edessänsä kaikin ajoin; leikitsin hänen maanpiirinsä päällä, ja ihastukseni olivat ihmislapset" (Snl.8:22-31).

 

Minkä ikäisenä Jeesus aloitti saarnaamaan?

Hän aloitti sen noin kolmenkymmenen vuoden ikäisenä:

"Ja hän, Jeesus, oli alottaessaan vaikutuksensa noin kolmenkymmenen vuoden vanha, ja oli, niinkuin luultiin, Joosefin poika. Joosef oli Eelin poika..." (Luuk.3:23).


Mikäli sinulla on lisää kysymyksiä joihin haluat vastauksia, lähetä ne emailiin info(a)jumalaoppia.com.

 

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä