Mistä tulee kristillisiin piireihin sanonta, "ihmeet ja merkit"?

En ihan varmasti tiedä itsekään. Mutta uskon että se saattaa tulla seuraavasta jakeesta:

"Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi" (Mark.16:17,18).

Olisi hyvä huomioida, että jae ei kerro uskovien seuraavan ihmeitä ja merkkejä, vaan että merkit seuraavat niitä jotka uskovat.

Kuka voi tehdä ihmeitä?

Kaikki ne ihmiset jotka uskovat:

"Ja nämä merkit seuraavat NIITÄ JOTKA USKOVAT... " (Mark.16:17).

Kaikki ne ihmiset joille Jeesus on antanut vallan ja voiman (opetuslapsilleen), he voivat parantaa sairaita ja ajaa demoneja ulos ihmisistä (Luuk.9:1).

Joku voi tietenkin epäuskoisena ajatella, että vallan ja voiman antaminen kuului ainoastaan noille 12 opetuslapselle jotka Jeesus valitsi, ja muillekin apostoleille (näin uskoo esim. Jehovan todistajat). Mutta se ei pidä paikkansa, koska Jeesus valitsi myöhemmin 70 muuta ihmistä ja antoi heillekin saman vallan (Luuk.10:1). Nämä 70 tulivat myöhemmin takaisin Jeesuksen luo ja kertoivat että riivaajatkin olivat heille alamaisia (Luuk.10:17). Kun Jeesus kuuli näiden seitsemänkymmenen tehneen mitä hän oli käskenyt tehdä, se sai hänet riemuitsemaan Pyhässä Hengessä (Luuk.10:2,21).

Mitä merkkejä Jumala haluaa antaa meille?

Uskon että Jumala haluaa antaa meille niitä merkkejä joita Jeesus sanoi seuraavan niitä, jotka uskovat. Mm. kielilläpuhumiset, sairaiden parantumiset ja demonien ulosajamiset hänen nimessään (Mark.16:17,18).

Ovatko parantumisihmeet aina merkki siitä että se on Jumala joka on parantanut?

Ei, sillä "vääriä kristuksia (saatanan voitelemia kundaliinihengen kautta) ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin" (Matt.24:24).

Miten minäkin voisin tehdä ihmeitä?

Lyhyt vastaus on tämä:

Usko Herraan Jeesukseen Kristukseen ja siihen, että hän haluaa käyttää sinua.

Pidempi vastaus on tämä:

Usko Jeesukseen, ja siihen, että kaikki mitä hän on sanonut on totta. Luota siihen, että Jeesus haluaa vielä tänäkin päivänä parantaa kaikki sairaat, myös sinun kauttasi. Karta syntiä kuin ruttoa. Älä murehduta Pyhää Henkeä. Hylkää maalliset himot roskana. Hylkää myös kunnian ja mammonan tavoittelut. Elä pyhää elämää sillä se on Jumalan käsky. Rakasta veljiä ja sisaria yhtä paljon kuin itseäsi. Anna kaikille anteeksi mitä he ovat sinua vastaan tehneet, jotta sinäkin saisit Jumalalta anteeksi kaikki rikkomuksesi. Tule Jeesuksen opetuslapseksi pitämällä kaikki hänen antamat käskyt ja menemällä upotuskasteeseen, jossa hautaat vanhan elämän ja nouset uuteen. Pysy Jeesuksen opetuslapsena luopumalla kaikesta (mielen tasolla, antautumisen kautta) ja ottamalla joka päivä ristin kannettavaksi. Sinun tulee vähetä ja Hänen kasvaa. Älä koskaan luule olevasi parempi kuin Opettajasi, vaikka täysin oppineena olet samanlainen kuin Hän. Täyty Pyhällä Hengellä jatkuvasti, joka päivä, rukoilemalla, lukemalla Sanaa, meditoimalla Jumalan lupauksia ja Jeesuksen opetuksia. Kun olet täynnä Pyhää Henkeä, olet täynnä Jumalan voimavaikutusta ja Jumalan ajatuksia. Silloin ihmeet seuraavat sinua, eikä sinun tarvitse enää seurata ihmeitä.

UT:sta löydät kymmeniä syitä miksi Jeesus haluaa tehdä ihmeitä myös sinun kauttasi. Löydä ne paikat ja sisäistä ne ajatusmaailmaasi. Älä kuitenkaan pidä ihmeitä tärkeämpänä kuin Jeesusta. Se on Jeesus joka tekee ihmeet sinun kauttasi. Ilman Jeesusta et voi tehdä mitään. Eikä opetuslapsi ole koskaan Opettajaansa parempi. Ihmeet eivät ole pääasia, mutta Jeesus on, ja siten myös Jumala, koska Jeesus on välimies ihmisten ja Jumalan välillä. Seuraa Jeesusta, ja hän on tekevä sinusta ihmisten kalastajan (Matt.4:19).

Vaikka tekstini vaikuttaa lähes mahdottomalta pitää, niin se ei kuitenkaan ole sitä. Voin lohduttaa sinua sillä tiedolla, että Jeesuksella oli ainoastaan vajavaisia opetuslapsia (Matt.8:26, Mark.8:33, Mark.9:32-35, Mark.16:14, Luuk.9:54,55, Luuk.22:54-62), ja silti Jumalan voima vaikutti heidän kauttaan. Miksi? Koska Jeesus oli antanut heille vallan ja voiman (Luuk.9:1, 10:19). Sinäkin olet saanut saman vallan ja voiman, mikäli olet Jeesuksen opetuslapsi, koska Jeesus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti (Heb.13:8).

Mistä saada uskon siihen että Jumala haluaa käyttää minua vajavaista ihmeiden tekemisessä?

Tarkkaile Jeesuksen opetuslasten vajavaisuutta UT:sta (Matt.8:26, Mark.8:33, Mark.9:32-35, Mark.16:14, Luuk.9:54,55, Luuk.22:54-62), niin huomaat että hänellä oli ainoastaan vajavaisia opetuslapsia. Vajavaiset ottavat jatkuvasti uutta oppia Mestariltaan. Jos eivät olisi vajavaisia, he eivät tarvitsisi Mestarin opetuksia. Ihmeitä voit tehdä rakastamalla ihmisiä myös muillakin tavoin. Kyllä rakkaus keinot keksii.

Jos haluat saada nopeasti uskoa siihen että Jumala haluaa käyttää myös sinua, suosittelen vierailemaan sivustolla www.thelastreformation.com.

Katso edellä olevan sivuston videot jossa tavalliset rivikristityt parantavat sairaita elämänsä ensimmäistä kertaa, niin ymmärrät ja uskot että Jumala haluaa käyttää myös sinua.

Itse asiassa. Edellä oleva linkki ei ole ainoa joka todistaa että Jeesus parantaa sairaita yhä tänäkin päivänä "tavallisten rivikristittyjen" kautta. Siihen viittaavia videoita ja kertomuksia tulee tätä nykyä yhä enemmän ja enemmän, aivan kuin sieniä sateella. Imiöstä on tullut yleismaailmallinen ja niitä tapahtuu myös Suomessa. Ei tarvitse siis olla pastori tai vanhemmistoveli pystyäkseen tekemään mitä Jeesus käski meitä ("parantakaa sairaat"):

TLR Finland

TLR Sweden

Pete Cabrera ja kumppanit

Tom Loud

Mistä on oikein kyse?

Toiset sanovat (kuten aikoinaan Niilo Yli-Vaino) että kyse on tästä:

" 'Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat" "(Apt.2:17).

Onko ihmeet kuinka tärkeitä uskovien elämässä?

Kaikki hyvät teot lähimmäisiämme kohtaan ovat ihmeitä, koska ne saavat monesti aikaiseksi ihmeitä heidän elämässään. Ihmeet ovat siis tärkeitä uskovien elämässä. Myös yliluonnollisten ihmeiden tekeminen Jeesuksen nimessä ovat tärkeitä tekoja. Nekin ovat eräänlaisia rakkauden tekoja jonka seurauksesta parannetut ylistävät Jumalaa, ja sitä kautta hän saa kunniaa myös syntisiltä. "Mutta tahdotko tietää, sinä turha ihminen, että usko ilman tekoja on voimaton?" (Jaak.2:20). Rakkaudelliset teot ovat tekoja jotka todistavat uskon olemassaolosta. Usko on voimaton ilman tekoja.

Edesauttaako ihmeiden tapahtuminen sitä, että ihmiset vastaanottavat ilosanoman Jeesuksesta?

Ehdottomasti. Seuraavat jakeet todistavat meille siitä, kuinka tärkeitä ovat ihmeteot, koska sen seurauksena ihmiset kiinnostuvat Jeesuksesta:

Joh.4:45 Kun hän siis tuli Galileaan, ottivat galilealaiset hänet vastaan, koska olivat nähneet kaikki, mitä hän oli tehnyt Jerusalemissa juhlan aikana; sillä hekin olivat tulleet juhlille.

Matt.4:23 Ja hän kierteli kautta koko Galilean ja opetti heidän synagogissaan ja saarnasi valtakunnan evankeliumia ja paransi kaikkinaisia tauteja ja kaikkinaista raihnautta, mitä kansassa oli.

Matt.4:24,25 Ja maine hänestä levisi koko Syyriaan, ja hänen luoksensa tuotiin kaikki sairastavaiset, monenlaisten tautien ja vaivojen rasittamat, riivatut, kuunvaihetautiset ja halvatut; ja hän paransi heidät. Ja häntä seurasi suuri kansan paljous Galileasta ja Dekapolista ja Jerusalemista ja Juudeasta ja Jordanin tuolta puolen.

Luuk.8:40 Kun Jeesus palasi, oli kansa häntä vastassa; sillä kaikki odottivat häntä.

Joh.2:23 Mutta kun hän oli Jerusalemissa pääsiäisenä, juhlan aikana, uskoivat monet hänen nimeensä, nähdessään hänen tunnustekonsa, jotka hän teki.

Apt.9:33-35 Siellä hän tapasi Aineas nimisen miehen, joka kahdeksan vuotta oli maannut vuoteessaan ja oli halvattu. Ja Pietari sanoi hänelle: "Aineas, Jeesus Kristus parantaa sinut; nouse ja korjaa vuoteesi". Ja kohta hän nousi. Ja kaikki Lyddan ja Saaronin asukkaat näkivät hänet; ja he kääntyivät Herran tykö.

 

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä