Demoneilla (saastaisilla hengillä) on Jumalalta saatu oikeus yrittää tulla uudestaan sisälle mikäli ehdot täyttyvät. Se on Jumalan sallimus, sillä jumalalliset lait sanovat, että "mitä ihminen kylvää, sitä hän niittää". Vieläpä; "tuska ja ahdistus jokaiselle joka syntiä tekee".

Mutta ilouutinen on tämä: Mikäli ovet pidetään demoneille suljettuna, he eivät yleensä tule sisälle. Sen sijaan, jos asunnon ovet ovat sepposen selällään, he astuvat sisälle. Ja tämä on syy miksi ihminen joka on vapautettu demoneista, täytyy pitää mielensä puhtaana, antautuen Jumalan tahdon vietäväksi ilman synnin harjoittamista.

Heti kun vapautettu aloittaa synnin harjoittamisen, tai tulee katkeraksi jostakin (anteeksiantamattomaksi), alkavat oven saranat liikkumaan. Välillä sisääntulo tapahtuu hyvinkin nopeasti. Toisinaan Jumala on armollinen ja antaa aikaa parannuksen tekoon.

Jeesus kertoo puheessaan milloin demoneilla on oikeus astua sisälle huoneeseen josta he lähtivät. Se on silloin kun siellä ei ole Pyhä Henki, Jumalan vaikuttava voima. Silloin on huone (ihmisen keho) niin sanotusti tyhjillään ja lakaistuna:

"Kun saastainen henki lähtee ihmisestä, kuljeksii se autioita paikkoja ja etsii lepoa, eikä löydä. Silloin se sanoo: 'Minä palaan huoneeseeni, josta lähdin'. Ja kun se tulee, tapaa se huoneen tyhjänä ja lakaistuna ja kaunistettuna. Silloin se menee ja ottaa mukaansa seitsemän muuta henkeä, pahempaa kuin se itse, ja ne tulevat sisään ja asuvat siellä. Ja sen ihmisen viimeiset tulevat pahemmiksi kuin ensimmäiset. Niin käy myös tälle pahalle sukupolvelle" (Matt.12:43-45).

Mistä siis tietää milloin ovi on suljettuna?

Sen tietää ainakin kahdesta asiasta:

1) Ihmisen sisimmässään on todistus siitä että hän on Jumalan lapsi. Se on Hengen todistus ihmisen omassa hengessä Jumalan antamasta lapsuudesta (Room.8:16).

2) Pyhä Henki on annettu niille jotka tottelevat Jumalaa (Apt.5:32). Meidän ei siis pitäisi saattaa murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä erilaisilla synneillä, sillä Henki on annettu meille sinetiksi lunastuksen päivään saakka (Ef.4:30). Jolla ei ole Kristuksen Henkeä, ei ole Jeesuksen oma (Room.8:9).

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä