Antikristuksen henki (1.Joh.4:3) ei ole mikään Saatanan kolmas persoona, vaan pikemminkin Saatanan voimavaikutus mikä vaikuttaa lähitulevaisuudessa varsinaisen antikristuksen kautta. Samanaikaisesti voidaan sanoa, että se on vaikuttanut kaikissa Kristuksen opin vastustajissa ainakin parituhatta vuotta:

"...niin onkin NYT monta antikristusta ilmaantunut..." (1.Joh.2:18).

Antikristuksen henki ei ole siis persoona, vaan Saatanan voimavaikutus joka vaikuttaa tottelemattomuuden lapsissa. Niin ikään, Pyhä Henki, Jumalan voimavaikutus, ei ole mikään Jumalan kolmas persoona, vaan se on Jumalan voimavaikutus joka vaikuttaa vanhurskaissa, ja jonka kautta HÄN, JUMALA, toteuttaa suunnitelmiaan ja tahtoaan.

"Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta; ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on ANTIKRISTUKSEN HENKI, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa" (1.Joh.4:2,3).

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä