Monellakin tapaa, mutta kuitenkin yhtenä esimerkkinä, sillä tavoin, että hän antaa ihmisille sellaisen mielikuvan, että hän on itse tuo samainen Kristus. Hän sanoo olevansa Jumala (2.Tess.2:4), ja että hän on yhtä aikaa sekä Isä että Poika (eräänlainen kolminaisuusopin vahvistaja). Sen kautta hän on kieltänyt sekä Isän että Pojan (1.Joh.2:22). Isän ja Pojan kieltäminen on jo tapahtunut, koska hän esittäytyy yhtä aikaa Isänä ja Poikana. Hehän ovat Raamatun lehdillä sadoissa esimerkeissä kaksi eri olemusta, eikä yksi olemus.

"Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan" (1.Joh.2:22).

Miten hän siis kieltää Isän ja Pojan? Se selviää noista yläpuolella olevasta kahdesta alleviivauksesta. Mutta nuo kaksi eivät tule riittämään. Hän tulee myös kertomaan että hän on se meidän ainut Jumalamme, se sama Jumala jota kolminaisuusoppikin on julistanut, eli yhtä aikaa Isä ja Poika, yksi Jumala yhdessä olemuksessa. Mutta sekään ei riitä, vaan hän tulee myös korottamaan itsensä yli kaiken. Hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa meidän Jumalamme. Hän tulee sanomaan, että hän on muslimien odottama Mahdi, buddhalaisten odottama viides Buddha, hindujen odottama Krishna, juutalaisten odottama Messias ja kristittyjen odottama Kristus. Hän tulee korottamaan itsensä yli kaiken:

" ...tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala" (2.Tess.2:4).

Noista kahdesta edellämainitusta jakeesta me tiedetään aika pitkälti millä tavoin hän on vastaan Kristusta:

1) Hän kieltää että Jeesus on Kristus,

2) Hän kieltää Isän ja Pojan,

3) Hän korottaa itsensä yli kaiken,

4) Hän asettuu Jumalan temppeliin,

5) Hän julistaa olevansa Jumala.

 

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä