Antikristus ei ole Saatana. Mutta hänessä tulee olemaan Saatanan henki (voimavaikutus). Se varsinainen antikristus, hän on ihminen (2.Tess.2:3). Mutta Saatanasta ei ole koskaan sanottu että hän on ihminen.

Monilla menee käsitteet sekaisin keskenään. He miksaavat yhteen, ei ainoastaan Isän ja Pojan yhdeksi olemukseksi, vaan toisinaan he myös olettavat että Saatana ja antikristuskin ovat yksi ja sama olemus. Mutta ei sekään pidä paikkansa, sillä heidät mainitaan erillisenä olemuksina Ilmestyskirjassa. Jossain vaiheessa heidät heitetään tulijärveen. Eikä heidän väärä profeettakaan siltä säästy:

"Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti" (Ilm.20:10).

Alleviivasin jakeessa molemmat, sekä Saatanan (eli Perkeleen) ja antikristuksen (pedon), jotta näkisit paremmin että he ovat kaksi eri olemusta koska ovat mainittu erikseen samassa jakeessa. Se ns. "väärä profeetta" on nähdäkseni eräänlainen uskonnollinen promoottori ja edelläkävijä varsinaiselle antikristukselle. Siinä mielessä hän on itsekin eräänlainen antikristus koska he jakaavat saman ideologian. Molemmat ovat vastaan Kristusta (Voideltua). Väärä profeetta tulee profetoimaan (ennustamaan) antikristuksesta, että hän on se meidän kauan odotettu Kristus.

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä