Mitä eroa on Suomen Adventtikirkolla ja amerikkalaisella The Seventh-Day Adventist Churchilla?

Suomen adventtikirkko on käytännössä sama uskonliike kuin "Seitsemännen päivän Adventistit". Ero on nimessä, kielellisestä syystä. Suomen Adventtikirkko koostuu Seitsemännen päivän adventisteista.

Miksi pelastusarmeijalla ei ole käytössä sakramentteja?

Sakramentit eivät ole heidän oman näkemyksensä mukaan välttämättömiä, heidän toimintansa kannalta. He eivät vastusta niitä, eivätkä pidä niitä vääränä, mutta he haluavat keskittyä ydintehtäväänsä mikä on evankeliointi ja hyväntekeväisyys.

Onko pelastusarmeijalla ns. jäsenrekisteriä, kuten esim. helluntaiseurakunnilla?

Pelastusarmeijan osastot pitävät kirjaa jäsenistään. Niihin kuuluu, ei ainoastaan sotilaat, vaan myös siviilijäsenet.

Missä voisi nähdä tilastoa Suomen uskontokunnista?

Mm. Tilastokeskuksen sivuilta. Tässä linkki kyseiseen taulukkoon: http://www.stat.fi/til/vaerak/2013/vaerak_2013_2014-03-21_tau_002_fi.html

Heiltä saa halutessaan kysyä lisää tilastoista jos asiasta jäi epäselvyyksiä. He vastaavat mielellään asiallisiin kysymyksiin.

Mikä on Suomen valtauskonto?

Kristinuskonto, johon on ujuttautunut polyteistinen monoteismi kolminaisuusopin kautta.

Mikä on Suomen suurin protestanttinen kristillinen liike?

Helluntaiherätys, eli helluntailaisuus. Jäsenmäärä oli vuoden 2014 lopussa 46011 (Ristin Voitto 5.2.2015). Protestanttisista uskonsuunnista se on suurin.

 

... lisää kysymyksiä kaivataan. Lähetä ne osoitteeseen info(at)jumalaoppia.com. Jos haluat vastailla tuleviin kysymyksiin, niin kerro siitä minulle. Sen jälkeen lähetän sinulle lisäinfoa. Jos sinut hyväksytään tulet saamaan oman kirjautumistunnuksen. Sen jälkeen voit siirtää vastauksesi sivustolle nimelläsi tai nimimerkilläsi.

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä