Sisällysluettelo:

 

 1. Mikä on synti?
 2. Voiko kaikki synnit saada anteeksi?
 3. Miksi Pyhän Hengen pilkkaa ei voi saada anteeksi?
 4. Mitä tarkoitetaan sillä että on syntiä joka on kuolemaksi ja syntiä joka ei ole kuolemaksi?
 5. Miksi Raamattu varoittaa niin paljon synnistä?
 6. Koen olevani syntinen. Miten päääsen synnistä eroon?
 7. Tekikö Jeesus koskaan syntiä?
 8. Onko kiusauksien kokeminen syntiä?
 9. Onko tupakanpoltto syntiä?
 10. Onko kiroileminen syntiä?
 11. Onko ruualla mässäileminen syntiä?
 12. Onko pornon katseleminen syntiä?
 13. Onko homous syntiä?
 14. Onko itsetyydytys syntiä?
 15. Saako uskovaiset antaa kadotustuomioita muille ihmisille heidän tekemistä synneistä?

 

1) Mikä on synti?

Synti on laittomuus (1.Joh.3:4). Käytännössä synti on Jumalan lakien ja käskyjen rikkomista. Tällöin esim. rakkaudettomuus on syntiä, koska Jumala käskee meitä rakastamaan, sekä häntä että lähimmäisiämme.

 

2) Voiko kaikki synnit saada anteeksi?

Kaikki muut synnit voi saada anteeksi paitsi Pyhän Hengen pilkan. Jeesus sanoi:

"... KAIKKI SYNNIT ANNETAAN IHMISTEN LAPSILLE ANTEEKSI, pilkkaamisetkin, kuinka paljon he sitä tehnevätkin. Mutta jos joku pilkkaa Pyhä Henkeä, hän ei saa sitä ikinä anteeksi, vaan on vikapää ikuiseen syntiin" (JKR- Mark.3:28,29).

Ihmisillä ei ole syytä huolestua siitä, ovatko he pilkanneet Pyhää Henkeä, koska sellaiset jotka ovat sitä tehneet, he eivät ole siitä huolestuneita. Jos sinulla edes hetkellisesti käy mielessäsi sellainen levottomuus että olet pilkannut Pyhää Henkeä, sinä et ole pilkannut Pyhää Henkeä. Ne jotka ovat pilkanneet Pyhää Henkeä eivät ole asiasta lainkaan huolestuneita.

Ala toteuttamaan Jumalan tahdon elämässäsi, mikäli olet siihen kykeneväinen. Jos olet siihen kykeneväinen, se on merkkinä sinulle siitä, että et ole pilkannut Pyhää Henkeä, koska Raamattu sanoo, että KAIKKI joita Jumalan Henki kuljettaa (vaikkapa rakkaudellisten tekojen tekemiseen), OVAT JUMALAN LAPSIA (Room.8:14). Raamattu sanoo, että jos rakastat veljiäsi (uskovia veljiä ja sisaria), sinä pysyt valkeudessa, ja että sinussa ei ole siinä tapauksessa pahennusta (1.Joh.2:10). Siten sinussa ei voi myöskään olla anteeksiantamatonta Pyhän Hengen pilkkaa. Jumalamme kertoo meille profeetan kautta, kuinka suuria syntejä voi saada anteeksi:

"Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoiseksi" (Jes.1:18).

 

3) Miksi Pyhän Hengen pilkkaa ei voi saada syntinä anteeksi?

Sitä emme varmasti tiedä, koska Raamattu ei kerro sitä. Se lienee olevan Jumalan salaisuuksia mikä selvinnee meille kun pääsemme taivaan kotiin. Voimme vain arvailla. Ehkä siksi koska Pyhää Henki on toisella kutsumanimellä "armon Henki"?

 

4) Mitä tarkoitetaan sillä että on syntiä joka on kuolemaksi, ja syntiä joka ei ole kuolemaksi?

Se on viittaus siihen, että jotkut synneistä voivat aiheuttaa hengellisen kuoleman. Hengellinen kuolema on taas viittaus siihen että ihminen menettää hengellisen yhteyden elävään Jumalaan. Hengellistä elämää ei ole olemassa ilman Jumalaa tai Kristusta.

"Jos joku näkee veljensä tekevän syntiä, joka ei ole kuolemaksi, niin rukoilkoon, ja hän on antava hänelle elämän, niille nimittäin, jotka eivät tee syntiä kuolemaksi. On syntiä, joka on kuolemaksi; siitä minä en sano, että olisi rukoiltava. Kaikki vääryys on syntiä. Ja on syntiä, joka ei ole kuolemaksi" (1.Joh.5:16,17).

 

5) Miksi Raamattu varoittaa niin paljon synnistä?

Synnin varoittamiseen löytyy montakin syytä. En välttämättä löydä kaikki syitä, mutta osoitan edes muutaman syyn, miksi synnistä varoitetaan niin paljon. Keskeisin syy varoittamiseen lienee kuitenkin se, että ymmärtäisimme paremmin miksi syntiä pitäisi välttää.

Synnistä on varoitettu, koska:

1) Synnistä voi koitua onnettomuuksia (2.Aik.24:20, Joh.5:14).

2) Syntien kautta tulee Jumalan sallima kirous (5.Moos.28).

3) Synnit saattavat estää meitä saamasta sitä mikä on hyvää (Jer.5:25).

4) Syntien tähden saattaa joutua kärsimään paljon vaivaa, ja jopa hulluutta (Ps.107:17).

5) Syntielämä erottaa meidät Jumalastamme, niin ettei hän kuule meidän rukouksiamme (Jes.59:2).

6) Syntielämän valtaan pääseminen vaikuttaa meissä rakkauden kylmenemistä (Matt.24:12).

7) Synti estää meitä perimästä Jumalan valtakunnan (1.Kor.6:9,10, Gal.5:19-21).

8) Synnintekijöitä Jumala ei säästä; ei edes vaikka olisivat enkeleitä (2.Piet.2:4).

9) Synnin harjoittaja ei tunne Jeesusta (1.Joh.3:6) joka on ainut tie Jumalan tykö (Joh.14:6).

10) Synnin harjoittamisesta tulee tuska ja ahdistus (Room.2:9).

11) Lain alaisuudessa syntiä tehneet, tuomitaan lain mukaan (Room.2:12).

12) Kuningas tulee tuomitsemaan syntiset ja käskee heitä menemään ikuiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleilleen (Matt.25:41).

 

6) Koen olevani syntinen. Miten pääsen synnistä eroon?

Tunnusta ne Jumalalle rukouksessa ja hylkää ne. Silloin pääset niistä eroon.

"Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon" (Snl.28:13).

Syntien hylkääminen tarkoittaa sitä, että ihminen tekee parannuksen (mielenmuutoksen) ja päättää ettei halua enää harrastaa niiden tekemistä. Kaikkien ihmisten, kaikkialla on tehtävä parannus (Apt.17:30).

Jeesus tuli maailmaan Jumalan luota, ja kun hän kuoli, hän meni taas Jumalan luo (Joh.13:3). Jeesus kärsi kuoleman meidän syntiemme tähden johdattaaksensa meidät Jumalan tykö (1.Piet.3:18). Uskon kautta häneen, meillä on rohkeutta ja luottavaisuutta siihen, että me voimme lähestyä Jumalaa (Ef.3:12).

Parannuksen teon yhteydessä Jeesus astuu kuvaan siten, että jos sinä tunnustat suullasi että Jeesus on Herra (eli pomosi) ja uskot siihen, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut (Room.10:9).

Lisäksi jos sinulla on ollut riitoja jonkun kanssa tai jotain "hampaankolossa", niin kannattaa sopia kaikki riitapuolesi kanssa (Matt.5:22-26). Anna myös kaikille anteeksi, jotta sinäkin saisit anteeksiantamuksen Jumalalta (Matt.6:14,15).

"Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä" (1.Joh.1:9).

 

7) Tekikö Jeesus koskaan syntiä?

Jeesus ei koskaan tehnyt syntiä. Hänen synnittömyydestään todistaa useita raamatunjakeita:

"...hän ei ollut vääryyttä tehnyt eikä petosta ollut hänen suussansa" (Jes.53:9).

"...joka "ei syntiä tehnyt ja jonka suussa ei petosta ollut"... (1.Piet.2:22).

"Sen, joka ei synnistä tiennyt..." (2.Kor.5:21).

"... ylimmäinen pappi... on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä" (Heb.4:15).

"Sellainen Ylimmäinen Pappi meille sopiikin: pyhä, viaton, tahraton, syntisistä erotettu... Hänen ei tarvitse ylimmäisten pappien tavoin joka päivä ensin uhrata omien syntiensä tähden..." (JKR, Heb.7:26,27).

"... samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat" (Heb.9:28).

"... hänessä ei ole syntiä" (1.Joh.3:5).

"Kuka teistä voi näyttää minut syypääksi syntiin? ..." (Joh.8:46).

 

8) Onko kiusauksien kokeminen syntiä?

Kiusauksien kokeminen ei ole syntiä, koska jos olisi, olisi myös Herra Jeesus ollut syntinen.

"... ylimmäinen pappi... on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä" (Heb.4:15).

Kiusaus voi johtaa syntiin, jos antaa kiusaukselle periksi. Mutta kiusaus ei ole itsessään syntiä.

 

9) Onko tupakanpoltto syntiä?

On. Tupakanpolttaja turmelee kehoaan. Ihmiskeho on tarkoitettu Pyhän Hengen temppeliksi:

"Jos joku turmelee Jumalan temppelin, on Jumala turmeleva hänet; sillä Jumalan temppeli on pyhä, ja sellaisia te olette" (1.Kor.3:17).

Tupakanpoltto ei ole niinkään jumalattomien pääsynti, vaan pääsynnin sivuoire. Pääsynti on se, etteivät tunnusta syntejään ja hylkää ne, vastaanottamalla Jeesuksen elämänsä Herraksi.

Jumala ei ole luonut savupiippua päähämme. Sekin kertoo meille tupakanpolton varjokohdan.

 

10) Onko kiroileminen syntiä?

Kiroileminen on syntiä. Kirosanat ovat voimasanoja jotka tehostavat negatiivisuutta puhujan suun kautta. Lisäksi kirosanat ilmiantavat muille kiroilijan sieluntilan suhteessa Jumalaan.

Kun suu on täynnä perkeleitä, saatania ja sukupuolielimiä, se on jyrkästi vastaan sitä säädyllisyyttä ja pyhyyttä, mihin Jumala on meidät kutsunut:

"Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä" (1.Piet.1:16).

"... olkaa pyhät Jumalallenne" (4.Moos.15:40).

On myös hyvä muistaa että jokainen turha sana on rekisteröity:

"Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä" (Matt.12:26).

 

11) Onko ruualla mässäileminen syntiä?

On. Mässäily on liikasyömistä. Kun ihminen syö liikaa, hän lihoo. Lihominen johtuu siitä että liikasyömisen takia, ihmiselle kertyy elimistöön liikaa rasvaa. Tämä ylimääräinen rasva on ihmisen terveydelle haitaksi ja vahingoksi. Mutta tämän taisit jo tietää, joten olkoot se vain muistutuksena.

Haarukat ja veitset ovat tappaneet Suomessa enemmän ihmisiä kuin sodat ja liikenne-onnettomuudet yhteensä aiheuttamalla sydän- ja verisuonitauteja.

Läski ei ole kaunista katseltavaa. Valtaosa liikalihavista ihmisistä haaveilee hoikkuudesta.

Läski tuhoaa monien parien avioliiton, vaikka niin ei saisi olla. Mässäily on lihan teko. "Lihan teko" on viittaus ihmisen turmeltuneen luonnon tekoihin:

"Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus, epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot, kateus, juomingit, MÄSSÄYKSET ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista HARJOITTAVAT, eivät peri Jumalan valtakuntaa" (Gal.5:19-21).

Haluatko periä Jumalan valtakunnan? Mikäli haluat; älä harjoita ylensyömistä, koska jos syöt enemmän kuin jaksat, sinä mässäilet. Lopeta välittömästi syömisen, silloin kun nälän tunne häviää. Onko pöhöttynyt olo? Jos on, olet todennäköisesti syönyt liikaa.

 

12) Onko pornon katseleminen syntiä?

On. Jos pornon katseleminen ei olisi syntiä, niin mikä mahtaa olla se silmän synti josta Jeesus tässä varoittaa?

"Ja jos sinun silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Parempi on sinulle, että silmäpuolena menet sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut, molemmat silmät tallella, heitetään helvettiin, jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu" (Mark.9:47).

Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että porno on vertauskuvannollisesti eräänlainen kielletty hedelmä, kun verrataan sitä seuraavaan jakeeseen:

"Ja vaimo NÄKI, että siitä puusta oli hyvä syödä ja että SE OLI IHANA KATSELLA JA SULOINEN PUU antamaan ymmärrystä; ja hän otti sen hedelmästä ja söi ja antoi myös miehellensä, joka oli hänen kanssansa, ja hänkin söi" (1.Moos.3:6).

Edellä mainitussa jakeessa tuli synti ja hengellinen kuolema ihmiskuntaan kielletyn hedelmän nauttimisesta. Ihminenkin on verrattavissa puuhun. Vertauskuvia puista Jeesus käytti silloin tällöin omissa puheissaan:

"... sillä jokainen puu tunnetaan hedelmästään..." (Luuk.6:44).

"Joko tehkää puu hyväksi ja sen hedelmä hyväksi, tahi tehkää puu huonoksi ja sen hedelmä huonoksi; sillä hedelmästä puu tunnetaan" (Matt.12:33).

Nyt kun Jeesus paljasti meille, että ihmiset kantavat "puina" joko hyviä taikka huonoja hedelmiä, niin meitä toki kiinnostaa tietää, mitkä ovat ne hyvät ja pahat hedelmät. Vastaus löytynee osoitteesta Gal.5:19-22. Korostan jakeitten tiettyjä sanoja, kirjoittamalla ne isoilla kirjaimilla, etenkin kun ne saattavat liittyä pornon katselemiseen. Ensin siellä kerrotaan mitkä ne pahat hedelmät ovat, sekä mikä niiden HARJOITTAMISEN seuraus on:

"Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: HAUREUS, SAASTAISUUS, IRSTAUS, epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot, kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että NE, JOTKA SEMMOISTA HARJOITTAVAT, EIVÄT PERI JUMALAN VALTAKUNTAA" (Gal.5:19-21).

Kiinnititkö huomiota siihen, että edellisessä kappaleessa kirjoitin HAUREUS, SAASTAISUUS ja IRSTAUS isoilla kirjaimilla? Hetki sitten hätkähdin, kun yllättäen muistin erään tuohon liittyvän asian tosielämästä. Aikoinaan olin ajamassa ulos demoneja eräästä naisesta vaimoni kanssa, ja käskin niitä Jeesuksen nimessä kertomaan oman nimensä. Silloin tuli äkäinen vastaus: "HAUREUS, SAASTAISUUS ja LIKAISUUS". Menin hetki sitten katsomaan tuon jakeen alkutekstejä (Gal.5:19), ja havaitsin että sana "irstaus" tulee käännökseen kreikankielen sanasta "akatharsia" mikä englanninkieleksi tarkoittaa "uncleanness", ja mikä suomeksi on "epäpuhtaus" ja "LIKAISUUS". Sattumako? Ei! Demonit osaavat Raamatun ulkoa, jopa kreikankieliset alkutekstit, siitäkin huolimatta että sekä vanha että uudempi kirkkokäännös käyttää "likaisuus"-sanan tilalla synonyymiä "irstaus".

Puiden hyvä hedelmä kuvataan vastaavasti yhdeksällä erinomaisella ominaisuudella jotka auttavat pitämään erossa pornosta. Ehkä erityisesti viimeisenä mainittu ominaisuus:

"Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, ITSENSÄHILLITSEMINEN" (Gal.5:22).

Jotkut saattavat toki puolustella itseään, sanomalla että pornon katseleminen ole mitään syntiä, varsinkaan haureutta, koska katseleminen on ainoastaan Jumalan luomistyön ihailua. Mutta se on ainoastaan osatotuus kokonaistotuudesta. Ja siinä se pornon pahin vaaratekijä piileekin. Himoitseminen pelkillä silmillään (ja siten myös sydämellään, sielullaan ja mielellään) voi olla haureuden tekemistä Jeesuksen mukaan:

"Te olette kuulleet sanotuksi: 'Älä tee huorin'. Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa" "(Matt.5:27,28).

Tämän jälkeen Jeesus valottaa meille miksi emme saisi katsella himoiten:

"Jos sinun oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se pois ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin" (Matt.5:29).

JOS ET PYSTY OLLA KATSELEMATTA toista alastonta osapuolta joka EI OLE sinun oma puolisosi, SILLOIN SINÄ HIMOITSET "kiellettyä hedelmää".

Jumala sanoi:

"ÄLÄ HIMOITSE LÄHIMMÄISESI VAIMOA" (5.Moos.5:21).

Niin ikään, jos sinä olet naimisissa, sinulla on oikeus katsella ja ihailla ainoastaan oman puolisosi alastonta vartaloa. 

Joka kerta kun pornonäyttelijä makaa jonkun uuden partnerin kanssa hän saa uuden puolison, joka ei todellisuudessa olekaan hänen oma puoliso, vaan jonkun toisen puoliso. Ja tätä kautta jokainen näyttelijä joka on vähänkin pitempään harrastanut haureutta muiden näyttelijöiden kanssa, hän on tullut saastutetuksi ja saastuttajaksi. He jakavat toistensa kanssa sukupuolitauteja, haittabakteereja, viruksia ja loisia.

Pornoteollisuuteen liittyy paljon itsemurhia, huumeita, huumausta, pakottamista, raiskauksia, alistamista, väkivaltaa ja kaikenlaista ihmisuhrien halventamista. Kulissien takana on usein lankoja liikuttelevia itserakkaita pohattoja sikarit suissaan, jotka ostavat itselleen petettyjä ihmisorjia "laillisesti". Kyse on rahasta. Ei rakkaudesta.

En valitettavasti enää muista millä sivustolla luin erään vakuuttavan englanninkielisen kertomuksen entisestä pornonäyttelijästä joka tuli uskoon. Vuosia myöhemmin, uskoontulon jälkeen, Jeesus näytti hänelle unessa miten demonit olivat koko ajan olleet läsnä hänen ja muiden näyttelijöiden ympärillä silloin kun he suorittivat aktejaan.

Kerron tämän vakavamielisesti. Jos sanot olevasi uskovainen, pysy erossa pornosta hinnalla millä hyvänsä. Petät itsesi pahan kerran, mikäli uskot että synnit pyyhitään pois tyhjentämällä tietokoneen sivuhistorian. Synnit pyyhitään pois ainoastaan todellisella mielenmuutoksella. Ja "parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava" sanoi Jeesus (Luuk.24:47).

On ihan yhdentekevää oletko pastori, evankelista, vanhimmistoveli tai tavallinen maallikko, mutta jos sinä harrastat pornon katselua, silloin olet Jumalan hyvien suunnitelmien ulkopuolella, etkä sinä silloin ole Jeesuksen opetuslapsi.

Et voi tietää mikä on vapaus, ennen kuin Jeesus on päässyt vapauttamaan sinut kokonaan. Jos sinulla on yksikin kahle jäljellä, et voi tietää mitä on vapaus synnin kahleista ja mitä hyvää se tuo tullessaan. Raamattu sanoo:

"Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen" (Gal.5:24).

 

13) Onko homous syntiä?

Raamatusta olen lukenut että synti on laittomuus (1.Joh.3:4). Ja siksi vastaan uskovaisena ainoastaan siltä pohjalta.

Homous on selkeällä tavalla syntiä Raamatun mukaan. Sieltä löytyy varoittavia esimerkkejä homoudesta: Esimerkkinä mainitsen kaupungin nimeltään Sodoma, jonka Jumala vihansa kiivaudessa tuhosi, koska siellä oli monenmoisia syntejä: ylpeyttä, leivän yltäkylläisyyttä ja huolettomuutta (mikä liittyi lähinnä välinpitämättömyyteen ja ehkä myös mässäilyyn) sekä huoletonta lepoa jossa ihmiset eivät välittäneet kurjista ja köyhistä (Hes.16:19).

Edellisten syntien lisäksi KAUPUNGIN KAIKKI MIEHET yrittivät raiskata kaksi muukalaismiestä jotka tulivat sinne vierailemaan, ja jotka todellisuudessa olivatkin enkeleitä. Enkelit sokaisivat kaupungin miehet niin etteivät he onnistuneet aikeissaan (1.Moos.19). Kun Loot perheineen oli paennut pois kaupungista antoi Jumala sataa tulikiveä kaupungin ylle ja koko kaupungin väestö kuoli (1.Moos.19:24,25).

Varoittavia sanoja homoutta vastaan löytyy myös näistä jakeista:

"Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, MIESPUOLET MIESPUOLTEN KANSSA, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti" (Room.1:26,27).

"Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä MIEHIMYKSET, eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa. Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä" (1.Kor.6:9-11).

"Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille, haureellisille, MIEHIMYKSILLE, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan - autuaan Jumalan kirkkauden evankeliumin mukaisesti, joka on minulle uskottu" (1.Tim.1:8-11).

"Älä anna lapsiasi poltettaviksi uhrina Molokille, ettet häpäisisi Jumalasi nimeä. Minä olen Herra. ÄLÄ MAKAA MIEHENPUOLEN KANSSA, NIINKUIN NAISEN KANSSA MAATAAN; SE ON KAUHISTUS. Älä sekaannu mihinkään eläimeen, ettet siten itseäsi saastuttaisi. Älköönkä nainen tarjoutuko eläimelle pariutuaksensa sen kanssa; se on iljettävyys. Älkää saastuttako itseänne millään näistä, sillä näillä kaikilla ovat itsensä saastuttaneet ne kansat, jotka minä karkoitan teidän tieltänne" (3.Moos.18:21-24).

 

14) Onko itsetyydytys syntiä?

Toisinaan on, ja toisinaan ei. Riippuu tapauksesta.

Mikäli itsetyydytys (masturbaatio) johtaa ajatuksiin jotka omalta osaltaan johtavat haureuden syntiin, esim. sellaisen naisen himoitsemiseen joka ei ole oma vaimo, tai johtaa häneen ryhtymiseen, silloin voidaan toki sanoa että itsetyydytys on johtanut synnin tekemiseen. Sen sijaan, jos kysytään onko itsetyydytys itsessään syntiä, niin kysymys onkin jo vaikeampi. Raamatussa ei yksinkertaisesti ole asiasta mitään mainintoja. Siksi tuomitsijat tekevät tulkintoja teksteistä jotka eivät puhu asiasta suoraan, mutta jotka tavalla taikka toisella, kenties, ehkä, mahdollisesti, antavat asiasta jotain suuntaa antavia ajatuksia.

Jos masturbaatio (itsensä tyydyttäminen) olisi aina syntiä, niin silloin esim. suklaan syöminen olisi myöskin syntiä, koska siitäkin keho saa tyydytystä ja nautintoa. Jos mielestäsi itsesi tyydyttäminen suklaalla (ja ylipäätänsä makeisten syömisellä) ei ole syntiä, niin millä tavalla itsensä tyydyttäminen masturbaatiolla olisi enemmän syntiä kuin suklaan syöminen; etenkin kun molemmat vaikuttavat kehon mielihyvään? Ehkä sanot: "Syöminen kuuluu ihmisen perustarpeisiin". Niin kuuluu, mutta suklaa ei ole varsinaista ruokaa, vaan täysin epäterveellistä, silloin kun sitä syö paljon. Siksi näen että itsetyydytys on syntiä ainoastaan silloin, kun et enää hallitse sitä, vaan se hallitsee sinua. Eli "menee överiksi".

Itsetyydytys on jossain mielessä verrattavissa autoiluun. Jos olet kuskin paikalla ja sinä hallitset autoa, päättämällä minne se menee, silloin on kaikki hyvin. Mutta jos auto vie sinut minne et halua, silloin olet vaarallisella tiellä. Jos se tie johtaa haureuteen, niin voi sinua. Silloin olet jo ojassa!

Raamattu sanoo, että jos ei voi itseään hillitä, niin on parempi mennä naimisiin (1.Kor.7:9). Paavali ei kerro suoraan mitä hän tarkoitti sanoilla, "ei voi itseään hillitä". Mutta tuskin se viittaa masturbaatioon. Asiayhteydestä saa pikemminkin sellaisen käsityksen, että se viittaa seksinhimoon toista osapuolta kohtaan; sellaista osapuolta kohtaan joka ei ole vielä hänen omansa, eikä välttämättä sellaiseksi tulekaan.

Onko masturbaatiosi aiheuttanut sinulle tai lähimmäisellesi ongelmia? Jos on, silloin se on ollut synniksi. Mutta jos ei, silloin se ei välttämättä ole ollut synniksi.

Varjele itseäsi. Pysy tiellä. Älä anna minkään suista sinut pois oikealta tieltä. Hallitse sinä autoa, äläkä anna auton hallita itseäsi. Mikäli auto heittelehtii laidasta laitaan, kannattaa pysähtyä miettimään mistä se heittelehtiminen johtuu, ja toimenpiteet pitää olla sen mukaiset. Muista pitää liukkaalla kitka- tai nastarenkaita (se on varotoimenpide).

Onko polte kova? Silloin on "parempi naida (mennä naimisiin) kuin palaa" (1.Kor.7:9).

Etkö ole vielä naimakelpoinen? Harrasta itsehillintää! Sinulla on tarpeen tullen myös itsehillintää, jos olet jo pitkään kasvanut oksana "Kristus-puussa":

"Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, SE KANTAA PALJON HEDELMÄÄ; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä" (Joh.15:5). "Mutta HENGEN HEDELMÄ on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, ITSENSÄHILLITSEMINEN" (Gal.5:22).

 

15) Saako uskovaiset antaa kadotustuomioita muille ihmisille heidän tekemistä synneistä?

Kadotustuomion antamiseen ihmisillä ei ole  mitään oikeutta. Jumalalla on tuomitsemisen oikeus. Me saamme ainoastaan kertoa mikä on syntiä ja mistä asioista pitää tehdä mielenmuutoksen:

"Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi..." (Matt.7:1).

 

 

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä