Kuka on Saatana?

Saatana on entinen Jumalan kerubi (enkeli) joka heitettiin pois taivaasta maan päälle (Ilm.12:9) koska hän ylpistyi ja nousi kapinaan Jumalaa vastaan ja yritti tehdä itsestään Jumalan vertaisen (Jes.42:12-14, Hes.28.13-17).

 

Onko Saatana lopettanut pyrkimästä Jumalan pallille Jumalaksi?

Kyllä. Mutta kysymys on harhaanjohtava, sillä sielunvihollinen tiesi ettei hän pysty syrjäyttämään ainoata Jumalaa. Lähinnä oli kyse siitä että hän pyrki tekemään itsensä Jumalan veroiseksi ylentämällä itsensä, tekemällä itsensä Jumalan vertaiseksi muiden henkiolentojen silmissä. Samaa taktiikkaa hän kuitenkin käyttää yhä tänäkin päivänä ja tulevina päivinä antikristuksen kautta jossa on Saatanan henki (hänen voimavaikutuksensa). Saatana tietää varsin hyvin, ettei hänellä ole mitään mahdollisuuksia muuttua ainoaksi Jumalaksi, mutta hän luo ihmisille sellaisen illuusion, eli havaintoharhan, että hän on maan päällä Jumala antikristuksen kautta (laittomuuden ihmisen kautta).

 

Onko Saatanalla luomisvoimaa?

Saatanalla on luomisvoimaa. Eli hänkin voi mm. parantaa sairaita. Ei kuitenkaan rakkaudesta, vaan eksyttääksensä ihmisiä palvelemaan epäjumalia (demoniset voimat toimivat hänen parantamistapauksissa). Mutta hänen luomisvoima on paljon rajoittuneempi kuin Jumalan. Hän pystyi luomaan vedestä veren, sauvasta käärmeen ja nostattamaan vesistöistä sammakoita, aivan kuten Jumalakin teki. Ja silti näemme hänen rajallisuutensa siinä, ettei hän pystynyt muuttamaan maan tomua sääskiksi. Jumalalle sama temppu ei ollut minkäänlainen ongelma (2.Moos. luvut 7 ja 8). Ei sääskien luominen maan tomusta voi hänelle olla vaikeata, jos hän kerran myös ihmisen loi maan tomusta (1.Moos.2:7).

 

Mistä löytyvät ne Raamatun jakeet jotka todistavat että Saatana on langennut enkeli?

Ainakin seuraavat jakeet todistavat sen:

"Eedenissä, Jumalan puutarhassa, sinä olit. Peitteenäsi olivat kaikkinaiset kalliit kivet; karneolia, topaasia ja jaspista, krysoliittia, onyksia ja berylliä, safiiria, rubiinia ja smaragdia sekä kultaa olivat upotus- ja syvennystyöt sinussa, valmistetut sinä päivänä, jona sinut luotiin. Sinä olit kerubi, laajalti suojaavainen, ja minä asetin sinut pyhälle vuorelle; sinä olit jumal'olento ja käyskentelit säihkyväin kivien keskellä. Nuhteeton sinä olit vaellukseltasi siitä päivästä, jona sinut luotiin, siihen saakka, kunnes sinussa löydettiin vääryys. Suuressa kaupankäynnissäsi tuli sydämesi täyteen väkivaltaa, ja sinä teit syntiä. Niin minä karkoitin sinut häväistynä Jumalan vuorelta ja hävitin sinut, suojaava kerubi, pois säihkyväin kivien keskeltä. Sinun sydämesi ylpistyi sinun kauneudestasi, ihanuutesi tähden sinä kadotit viisautesi. Minä viskasin sinut maahan, annoin sinut alttiiksi kuninkaille, heidän silmänherkukseen" (Hes.28.13-17).

"Kuinka olet taivaalta pudonnut, sinä kointähti, aamuruskon poika! Kuinka olet maahan syösty, sinä kansojen kukistaja! Sinä sanoit sydämessäsi: 'Minä nousen taivaaseen, korkeammalle Jumalan tähtiä minä istuimeni korotan ja istun ilmestysvuorelle, pohjimmaiseen Pohjolaan. Minä nousen pilvien kukkuloille, teen itseni Korkeimman vertaiseksi' " (Jes.42:12-14).

"Silloin hän sanoi heille: "Minä näin saatanan lankeavan taivaasta niinkuin salaman" " (Luuk.10:18).

"Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa. Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa" (Ilm.12:7-9).

 

Missä kerrotaan Raamatussa että se oli juuri yksi kolmasosa taivaan enkeleistä jotka joutuivat lähtemään pois taivaasta Saatanan kanssa?

Asia jää hyvin tulkinnanvaraiseksi koska tuosta yhdestä kolmasosasta ei ole kuin yksi maininta koko Raamatussa. Se löytyy Ilmestyskirjasta, ja sielläkin viittauksena tapahtumaan, jossa monet teologit uskovat menneisyyden ja tulevaisuuden kulkevan rinta rinnan, vaikka ei kuitenkaan käytännössä:

"Ja näkyi toinen merkki taivaassa, ja katso: suuri, tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja sen päissä seitsemän kruunua; ja sen pyrstö pyyhkäisi pois kolmannen osan taivaan tähtiä ja heitti ne maan päälle. Ja lohikäärme seisoi synnyttämäisillään olevan vaimon edessä nielläkseen hänen lapsensa, kun hän sen synnyttäisi" (Ilm.12:3,4).

Jakeissa kerrottiin että lohikäärmeen pyrstö pyyhkäisi pois kolmannen osan taivaan tähdistä. Pyrstön liike on viittaus Saatanan vaikutusvaltaan, niihin nähden jotka olivat hänen kanssaan asettuneet Jumalaa vastaan. Jumalan enkeleitä verrataan Raamatun metaforassa tähtiin (Luuk.10:18, Ilm.9:1, Ilm.12:4, Matt.13:25). Ja koska lohikäärme on Saatana (Ilm.12:9) on helppo ymmärtää että lohikäärmeen pyrstö viittaa hänen vaikutusvaltaan jolla hän sai osan tähdistä (enkeleistä) mukanansa kapinaan, ja sen jälkeen maan päälle (Ilm.12:3-9).

 

Saatanaa kutsutaan Raamatussa tämän maailman Jumalaksi. Onko siis olemassa ainakin neljä Jumalaa, kun huomioidaan että myös Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat myös Jumalia?

Meillä ei ole kuin ainoastaan yksi Jumala, ja hänen nimensä on JHVH (ilman vokaaleja koska muinaishepreassa niitä ei käytetty). Siten ei voida olettaa että hänen lisäkseen on myös kolme muuta Jumalaa. Ei edes Saatana ole Jumala, vaikka häntä sellaiseksi kutsutaan jakeessa 2.Kor.4:4:

"... niissä uskottomissa, joiden mielet TÄMÄN MAAILMAN JUMALA on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva."

Tähän näennäiseen ristiriitaan on helppo ratkaisu. Se on A ja B ja C:

Nämä muut niin sanotut "jumalat" ovat ainoastaan "jumalia" näennäisesti, koska:

A) Etymologian avulla saadaan selville, että sana "Jumala" voi myös tarkoittaa "mahtava ja "voimallinen" (muinaisen Israelin kansan keskuudessa). Ja koska tämän maailman jumala on hallitsijana maailmassa tuhannen vuoden rauhanvaltakunnan alkuun, hän on edelleen mahtava ja voimallinen (Apt.2:35, Ilm.20:2).

B) " Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja NIITÄ ON PALJON SEMMOISIA JUMALIA ja herroja, niin ON MEILLÄ KUITENKIN AINOASTAAN YKSI JUMALA, ISÄ, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jeesus Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa" (1.Kor.8:5,6).

C) Lisäksi voimme olla varmoja siitä, että JHVH ei ole koskaan tehnyt ketään Jumalaksi, sillä hän on itsekin sanonut, että ennen häntä (häntä itseään) ei ole luotu yhtä ainoata jumalaa, eikä hänen jälkeensä toista tule (Jes.43:10).

 

Ymmärrätkö nyt paremmin, miksi Jumala joutui syöksemään Saatanan pois taivaasta kun hän pyrki nostattamaan itsensä Jumalan vertaiseksi? (Hes.28.13-17).

Ymmärrätkö nyt paremmin, miksi Jeesus sanoi, että ainoastaan hänen Isänsä on totinen Jumala? (Joh.17:3, Joh.5:44).

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä