Niin hassulta kuin se kuulostaa, niin jotkut kristityt yrittävät vakuuttaa että Jeesus on Jumala, sen perusteella että Jumala on sanonut ettei hän jaa kunniaa kenellekään toiselle (Jes.48:11), ja silti kunniaa annetaan myös Jeesukselle (Ilm.5:13). Siitä he tekevät sen johtopäätöksen että Jeesus täytyy olla Jumala, koska muuten hänelle ei voisi antaa kunniaa. Ja sehän on faktaa että Jeesus saa kunniaa... myös minulta!

Voi pyhä yksinkertaisuus! Saanko sanoa heille noin, ilman että he siitä loukkaantuisivat? 

Joillakin ihmisillä on ilmiselviä vaikeuksia hahmottaa ja ymmärtää mitä he lukevat, ja siitä syystä heille tulee myös vääränlaisia tulkintoja. Asiasta heitä ei tarvitse syyttää, ainakaan kovin vakavamielisenä, koska vika saattaa olla synnynnäinen.

Luetaan nyt tuo jae Jes.48:11 sillä tavalla kuin se on kirjoitettu, eikä sillä tavalla miten se halutaan lukea:

“Itseni, itseni tähden minä sen teen; sillä kuinka onkaan minun nimeäni häväisty! KUNNIAANI en minä toiselle anna.”

Mistä kunniasta oli siis kysymys? Siitä kunniasta mikä kuuluu Jumalalle! Mikäli jakeessa lukisi “kunniaa” eikä “kunniaani”, niin tilanne muuttuisi aivan toisenlaiseksi.

Jumala ei siis anna sitä kunniaa muille mikä kuuluu hänelle itselleen. Mutta silti hän antaa kunniaa myös ihmisille. Jakeessa Jes.48:11 käytetään kunniasta sellaista sanaa kuin “kabod” (H3519). Jumala käytti aivan samaa sanaa silloin kun hän antoi kunniaa kuningas Salomolle:

"Ja Jumala sanoi Salomonille: "... ANNAN sinulle rikkautta, tavaraa ja KUNNIAA (kabod)..." (2.Aik.1:11,12).

Siinä Jumala antoi kunniaa Salomolle ("Salomolle" on nykysuomea, ja "Salomonille" on vanhaa suomea). Vertaa tuota jaetta siihen jakeeseen minkä aikaisemmin mainitsin:

"Kunniaani (kabod) en minä toiselle anna" (Jes.48:11).

Jes.42:8 on vastaavanlainen jae kuin edellämainittu, mutta siinäkin Jumala puhuu omasta kunniastaan.

Voidaanko siis sanoa että myös Salomon on Jumala, koska Jumala antoi hänelle sitä kunniaa mikä kuuluu Salomolle? Eipä tietenkään.

Jumala antoi Salomolle sen kunnian mikä kuuluu Salomolle, ja se kunnia mikä kuuluu Jeesukselle hän antaa Jeesukselle. Mutta sitä kunniaa mikä kuuluu hänelle itselleen, sitä hän ei anna kenellekään toiselle.

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä