Suomalaisten Jehovan todistajien virallinen nettisivusto opettaa, että maan päällä tulee vielä olemaan ikuinen paratiisi:

"Jumala haluaa sinun elävän ikuisesti maan päällä paratiisissa".

Kuinka uskottavaa on, että paratiisi olisi maan päällä ikuinen? Ei lainkaan uskottavaa. Raamattu ei kerro mitään sellaista. Heillä on vilkas mielikuvitus jos oikeasti uskovat että "tuhatvuotiskaudella" (kuten he asian esittävät) on ikuinen paratiisi.

Eihän se "ikuinen paratiisi" voi millään olla maan päällä kun sen pituudeksi on määrätty tuhat vuotta! He eivät ole kiinnittäneet huomiota seuraaviin seikkoihin:

1) Tuhatvuotisessa valtakunnassa ihmisiä kuolee. Nuoremmat kuolee satavuotiaana (Jes.65:20). Mutta uudessa Jerusalemissa (taivasten valtakunnan hermokeskuksessa) kukaan ei kuole: 

"... eikä kuolemaa ole enää oleva..." (Ilm.21:4).

2) Tuhat vuotta on rajallinen aika ja sillä on alku ja loppu. Se ei kestä siis ikuisuuden. Sen sijaan Jumalan valtakunta, mikä annetaan hänen pyhälle kansalle, se on ikuinen valtakunta:

"Ja valtakunta ja valta ja valtakuntien voima kaiken taivaan alla annetaan Korkeimman pyhien kansalle. Hänen valtakuntansa on iankaikkinen valtakunta, ja kaikki vallat palvelevat häntä ja ovat hänelle alamaiset" (Dan.7:27).

3) Alapuolisesta jakeesta näkee että tuo valtakunta on nimenomaan ikuinen maja TAIVAISSA (monikossa: οὐρανοῖς) eikä siten vain yhdessä paikassa (maailmassa):

"Sillä me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen majamme hajotetaankin maahan, meillä on asumus Jumalalta, iankaikkinen maja taivaissa, joka ei ole käsin tehty" (2.Kor.5:1).

Tosin, tuon jakeen voi halutessaan myös tulkita siten, että siinä ei puhuta varsinaisesti taivasten valtakunnasta, vaan että se uusi maja mikä meillä on taivaissa (eri sfääreissä) on se meidän hengellinen ruumis, se "kirkastettu ruumis" (Hassua kieltä! "Keho" on parempi sana, koska "ruumis" on kuollut):

"Ja on taivaallisia ruumiita ja maallisia ruumiita; mutta toinen on taivaallisten kirkkaus, toinen taas maallisten" (1.Kor.15:40).

Majamme on nimenomaan TAIVAISSA (eri sfääreissä) koska voimme liikkua vapaasti paikasta toiseen. Onhan toki uudessa Jerusalemissa muuri, mutta siinä on 12 porttia joita ei suljeta lainkaan (Ilm.21:12,25). Nuo portit toimivat siis vapaan liikkumisen symbolina kaikille niille joilla on oma nimi elämän kirjassa (Ilm.21:27). Kansaa lappaa porteissa edestakaisin ja kansat vievät sinne kunniansa (Jes.60:11, Ilm.21:24).

Jeesus vihjasi siitä että Jumalan valtakunta ei ole rajoitettu vain yhteen paikkaan, vaan että se on meissä sisäisesti, ikään kuin sielumme olotilana (Luuk.17:21). Ja koska tuo olotila on saavutettavissa, muillakin kun vain 144000 Jehovan todistajalla, niin ei ole mitään ihmettelemistä siinä että Jeesus käski opetuslapsiaan sanomaan uusissa kaupungeissa, "Jumalan valtakunta on tullut teitä lähelle",  vaikka itse hermokeskus olisikin valovuosien päässä (Luuk.10:9)

Miten edellä mainittu vapaan liikkumisen symboliikka sopii yhteen Jehovan todistajien näkemyksen kanssa, jossa vain 144000 Jehovan todistajaa pääsee tuohon uuteen Jerusalemiin, ja muut miljoonat Jehovan todistajat saavat tyytyä vain maan päälliseen "ikuiseen" paratiisiin, jossa Saatana riehuu tuhat vuotta sen jälkeen kun se on perustettu? (Ilm.20:3,7).

4) Sen tuhannen vuoden jälkeen Saatana päästetään irti vankeudestaan (Ilm.20:3,7) ja syttyy sota (Ilm.20:8). Mikä se sellainen ikuinen paratiisi on? En minä halua elää sekuntiakaan sellaisessa paratiisissa missä on sotaa ja kuolemaa!

Kuvaako alapuolella olevat jakeet mielestäsi sitä ikuista paratiisia josta Jehovan todistajat puhuvat, ja jonne heistä lähes kaikki joutuvat, kun kerran uuteen Jerusalemiin menevä valiojoukko on heidän mielestään niinkin pieni kuin 144000 ihmishenkeä?

"Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan, ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka" (Ilm.20:7,8).

Heidän oma käännös kertoo tuon asian pitkälti samalla tavalla, eli että kun tuo tuhannen vuoden ajanjakso on päättynyt, niin Saatana päästetään irti ja että sota syttyy:

"Ja niin pian kuin ne tuhat vuotta ovat päättyneet, Saatana päästetään irti vankilastaan, ja hän lähtee eksyttämään maan neljällä kulmalla olevia kansakuntia, Gogia ja Magogia, kootakseen heidät sotaan. Näiden luku on kuin meren hiekka" (Ilm.20:7,8).

Jos olet Jehovan todistaja, kysynkin sinulta:

Ovatko opettajasi kertoneet sinulle missä vietät aikasi, sinä aikana kun Saatana riehuu maan päällä ikuisessa paratiisissa? En kysy ollakseni ilkeä, vaan kysyn koska olen tietämätön.

Kommentit   

Batta
+3 #1 paratiisiBatta 05.02.2017 13:04
Vastaan loppukysymykseesi, vaikka en ole Jehovan todistaja.

Jt.t uskovat, ettei tuhatvuotiskausi heti olekaan paratiiasi, vaan he ahkeroivat sen sellaiseksi. Alun olot voivat olla hyvinkin karut. Tuhannen vuoden lopulla tai sen jälkeen Paholainen päästetään irti, ja tästä seuraa loppukoetus. Joka sen läpäisee, on arvollinen jatkamaan paratiisissa ikuisesti. Jeesuskin koeteltiin ollessaan maan päällä, joten vastaavaan koetukseen odottavat JT.t kin lopulta joutuvansa.

Koetuksesta ei selviä se porukka, joka on noussut vastarintaan, jonka määrän kuvaillaan olevan kuin meren hiekka. Nähtävästi tätä porukkaa paholainen viettelee vielä lisää, kuten kävi ensimmäiselle ihmisparille. Lopulta tämä porukka ja paholainen joukkoineen tuhotuvat Jumalan toimesta.

Kirjoitat. "Tuhatvuotisessa valtakunnassa ihmisiä kuolee. Nuoremmat kuolee satavuotiaana (Jes.65:20). Mutta uudessa Jerusalemissa (taivasten valtakunnan hermokeskuksessa) kukaan ei kuole: " Jt. t selittävät tämän siten, että sellainen joka on läpäissyt seulan tuhatvuotiseen vvaltakuntaan, elää vähintään satavuotta, vaikka olisi vastahankainen. "

JT.t uskovat, että ylösnousemusta tapahtuu tuhatvuotiseen valtakuntaan, ja heillä on edessään mittava opetustyö heille, Kaikki eivät tähän alistu, mutta heitäkin siedetään vähintään sata vuotta.

Vastaus kysymykseesi, josta kerrot olevasi tietämätön, on siis se, että Jehovan todistaja uskoo olevansa tuhatvuotisessa valtakunnassa, joka kenties on jo pitkälle entisöity paratiisiksi, kun Saatana alkaa siellä riehumaan.

Heidän oppinsa mukaisesti he saattavat silloin olla Jehovan palvelijoita, tai kuulua langenneeseen meren hiekka porukkaaan, mutta kyllä he siellä ovat. ( paitsi, jos on tullut jo satavuotiaana menehtyneeksi, mutta ei varmaan monikaan Jt odota tätä osakseen, kuten ei meren hiekka porukan kohtaloa myöskään )

Näissä tulevaisuuden odotteissa on erittäin kirjavaa uskonkäsitystä kristiukunnassa jopa saman tyylisuunnan sisällä, joten tuskin kenelläkään on aivan varmaa esitystä siitä, mitä tulee 100% tapahtumaan.

Luterilainen kirkko mm. muutti virallista käsitystään joskus 80-luvun alussa siitä, mitä kuoleman jälkeen ihmiselle tapahtuu. He esittivät tämän uuden käsityksen ohjelmassa ihmisen määränpää, joka esitettiin Ylellä niihin aikoihin.

Ohjelmassa he kertoivat, että vanha käsitys siitä, että kuollut menee taivaaseen on hylätty, ja nyt he uskovat, että kuollut ikäänkuin nukkkuu odottaen ylösnousemusta.
Kuitenkin tämän jälkeen olen törmännyt kirkon edustajissa monenkirjavaa tulkintaa asiasta, ja eräs pappi sanoi minulle kerran, että molemmat tulkinnat on oikeita.

Kenties tulkinta on ohjelman teon jälkeen muuttunut taas, mutta lopulta se näkee joka saa elää, oliko kenekään tulkinta oikea, vai onko Jumalalla sellainen tarkoitus tulevasta, jota vajavaisella tiedolla emme vielä täysin ymmärrä.
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
Batta
+3 #2 Paratiisi maan päälläBatta 05.02.2017 17:03
Lisään vielä edelliseen sen, että Jumala loi ihmiset raamatun mukaaan paratiisiin maan päälle, ja tarkoitus oli,että he lisääntyisivät ja täyttävät maan.

Jumalan vastustaja sai ensimmäiset ihmiset lankeamaan, mutta Jumalalla on ollut tähän pelastussuunnitelma, joka kulkee punaisena lankana läpi raamatun..

Voisiko tämä pelastussuunnitelma olla sellainen, että se mikä raamatun alkulehdillä oli Jumalan mielestä hyvää, ei olisi sitä enää Jumalan jatkosuunnitelmissa ihmisen pelastussuunnitelmissa, ja hän sijoittaakin pelastetun ihmisen taivaaseen paratiisiin.? Siellä sitten lisäännytään ja täytetäänkin taivas?

Tätäkin kannattaa miettiä silloin, kun Jehovan todistajien paratiisi odotetta arvostelee.

Muistaakseni myös Helluntalaiset päätyvät taivaassa olon jälkeen takaisin maan päälle? Näin ainakin he esittävät Ihmisen määränpää ohjelmassa, joka esitettiin Ylellä joskus 80-luvun alussa. ( muistaakseni esittäjänä oli Kai Antturi Saalemista )

Tietenkin tämän liikeen sisällä on monenlaista käsitystä asiasta, kuten monilla muillakin. .

Erikoista, että olet helluntalainen Pete. En ole yleensä sellaisia käsityksiä siinä suuntauksessa tavannut, mitä sinä esität sivuillasi. Yleensä vallitsevana siellä näyttää olevan Jeesus on herra ja Jeesus pelastaa hokemat, Muu sisältökin on melkein kaikki hurmashenkistä koheltamista.

Käsittääkseni siinä vaiheessa, kun helluntalaisille selviää sinun sivujesi sisältö ja mielipiteesi, on viimeistään lähdön aika? Ehkä jo kannattaisi lähteä ennen sitä?

Sinä Pete tietenkin ratkaiset asian itse, mutta sen tiedän, että sivujesi mielipiteillä, jotka paljolti on minunkin käsityksiäni vastaavat, et voi nauttia mitään suosiota helluntalaisten piirissä, vaan sinusta tehdään nopeasti vähintään Jehovan todistajien kätyri.

Kiitos vielä kerran hyvistä ja mielenkiintoisista sivuistasi!
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä