Joulukuussa 2012 lähetin eri helluntaiseurakuntien pastoreille seuraavanlaisen kyselyn sähköpostilla:

"Voinko päästä taivaaseen, jos olen tehnyt parannuksen synneistäni, jos uskon ja tunnustan että Jeesus on Herra ja Jumalan Poika, mutta en usko että Jeesus on Jumala?"

Maaliskuussa 2013 ynnäsin lopulta yhteen saamani vastaukset. En siis odottanut saavani enää mitään uusia vastauksia. Lähetin kysymyksen 47 sähköpostiosoitteeseen ja vastaus tuli 29 paikasta. Kyselyn saaneista pastoreista ainoastaan 61,7% vastasi siihen antamalla palautetta sähköpostitse.

Ilmeisesti helluntaiseurakuntien pastoreita ei kiinnosta antaa opastusta noinkin tärkeässä kysymyksessä? Okei, myönnän että monilla pastoreilla on varmaan muita kiireitä. Mutta jos liki 40% jättää vastaamatta noinkin tärkeään kysymykseen, niin ei voi muuta kuin ihmetellä. Tule pakostakin mieleen että osa jätti vastaamatta pelkästä laiskuudesta tai siitä syystä etteivät kokeneet että kysymys olisi ollut lainkaan tärkeä. Luulisi että heillä on omat toimistosihteerit tai apulaiset jotka pystyisivät ilmoittamaan että pastori ei valitettavasti ehdi vastata kyselyyn. Sekin vastaus olisi parempi kuin ei mitään.

Minä vähäpätöinen ihminen kirjoitin aikoinaan USA:n presidentille. Pyysin kauniisti, että jos hän tulee kesällä vierailemaan Suomeen, niin hän voisi tulla piipahtamaan myös meillä päin. Lupasin että jos hän tulee käymään, tarjoamme hänelle kahvit ja tuoreita mansikoita omasta pellostamme. Hän ei tietenkään ollut tavoitettavissa, koska en mitä ilmeisemmin ollut hänellekään kovin tärkeä ihminen. Mutta sihteeri otti myöhemmin yhteyttä valkoisesta talosta ja kiitti kovasti tarjouksesta. Pojat, noin se homma pitää hoitaa! Asiat voi hoitaa ja organisoida vaikka olisi kuinka kiirettä.

Yhteensä 3 pastoria (10,34 %) vastasi myöntävästi kyselyyni. Olivat siis sitä mieltä että taivaaseen voi päästä, jos ei usko että Jeesus on Jumala, mikäli täyttää muut ehdot. Lisäksi yhteensä 3 muuta (10,34%) ilmoitti että taivaaseen ei voi päästä, mikäli ei usko että Jeesus on Jumala. Loput vastaajista (noin 79,3%) kiersivät kysymystä kuin kissat lautasella olevaa kuumaa puuroa, eivätkä siten vastanneet lainkaan varsinaiseen kysymykseen. Sen sijaan he esittivät vastakysymyksiä tai selittivät miksi Jeesus on Jumala.

Pistin erityistä huomiota niiden kolmen pastorin vastaukseen, jotka ilmoittivat että täytyy uskoa että Jeesus on Jumala, mikäli mieli päästä joskus taivaaseen. Kukaan heistä ei osoittanut yhtään ainoata jaetta Raamatusta joka olisi tukemassa heidän käsitystään. Eipä tietenkään. Ei sellaisia jakeita löydy Raamatusta. Käsittelen asian pikapuolin.

 

Tutkimustyön lopputulos:

· Noin 80% pastoreista ei halua tai ei osaa vastata kysymykseen.

· Noin 10% on sitä mieltä että pitää uskoa että Jeesus on Jumala.

· Noin 10% on sitä mieltä ettei tarvitse uskoa siihen.

 

On olemassa monta syytä, miksi pidän erittäin outona asiana, etten ole joidenkin saarnaajien mielestä taivaskelpoinen koska en usko että Jeesus on Jumala. Ja tässä on nyt edes muutama syy ihmettelyyni:

1) Minä olen aina tunnustanut että Jeesus on Jumalan poika. Raamattu sanoo siitä näin: "Joka tunnustaa, että Jeesus on Jumalan Poika, hänessä Jumala pysyy, ja hän Jumalassa" (1.Joh.4:15).

2) Minä olen aina tunnustanut että Jeesus on Herra (kyrios) ja että Jumala on herättänyt hänet kuolleista. Raamattu sanoo siitä näin: "...jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi (kyriokseksi) ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut" (Room.10:9).

3) Minä tottelen Jumalaa: Rakastan lähimmäisiäni niinkuin itseäni ja Jumalaa yli kaiken; sekä sanoin että teoin. Raamattu sanoo, että Pyhä Henki on annettu niille, jotka tottelevat Jumalaa (Apt.5:32).

4) Minä uskon että Jumala on YKSI, mutta en usko, että hän on kaksi taikka kolme. Me tiedämme mitä Jumala ajattelee uskostani, että hän on vain yksi. Se on ilmoitettu Raamatussa (5.Moos.6:4). Jopa Jeesus viittasi samaan asiaan ja sanoi, että se on ENSIMMÄINEN KÄSKY LAISSA, että Herra Jumala ON YKSI (Mark.12:29). Sitä ei läheskään kaikki uskovat näe, sillä UT:n puolella sana "Herra" tulee sanasta "kyrios" (mikä tarkoittaa "Herra"), siitäkin huolimatta että Jeesuksen sanat ovat lainauksena VT:n puolelta (5.Moos.6:4) jossa "Herra"-sana tulee Jumalan nimestä, tetragrammista JHWH (eikä Adonai tai Adoni).

5) Viides syy miksi ihmettelen joidenkin saarnaajien väärää tuomiota, kun he ilmoittavat etten ole taivaskelpoinen, on se, että RAAMATTU EI MISSÄÄN ILMOITA ETTÄ MEIDÄN TARVITSEE USKOA HÄNEN OLEVAN JUMALA, JOTTA VOISIMME PELASTUA. Voivat toki ottaa Joh.8:24 lyömäkepiksi, ja sen perusteella sanoa että "kuolen synteihini", mikäli en usko että Jeesus on se mikä hän on. Mutta on kuitenkin tärkeätä huomioida, että mikäli Jeesus ei ole sama Jumala kuin se Jumala jolle hän huusi "Jumalani, Jumalani...", niin tuomio ei ole enää lainvoimainen. Jos joku uskoo että Jeesus on joulupukki, ja hän sanoo sinulle että "sinä kuolet synteihisi koska et usko että Jeesus on se mikä hän on", niin mitä todistusarvoa hänen "oikeellisuudesta" on olemassa?

6) Jeesus ei koskaan sanonut olevansa Jumala. Voivat toki vastata perinteisellä tavalla, että Jeesus sanoi itsestään "Minä olen" (Joh.8:58), ja että se oli viittaus yhteen Jumalan kutsumanimeen, jonka Mooses piti ilmoittaa israelilaisille (2.Moos.3:14). Mutta sellaiselle perustelulle ei ole mitään todistusarvoa, jo siitäkin syystä että monet muut Uuden testamentin henkilöistä sanoi "ego eimi", samalla tavalla kuin Jeesus. Heidän joukkoon kuului ainakin sokea mies jonka Jeesus paransi (Joh.9:9), enkeli Gabriel (Luuk.1:19), Pietari (Apt.10:21) ja Paavali (Apt.21:39). Voidaanko varmasti sanoa että he kaikki olivat se yksi ja sama Jumala, koska he käyttivät itsestään sanoja "ego eimi"? Ei siihen auta edes ego eimittelytkään.

7) Tärkein syy ihmettelyyn, kun eräät ilmoittavat etten ole taivaskelpoinen koska en usko Jeesuksen olevan Jumala, on se seikka, että Jeesus kielsi olevansa Jumala. Hän kielsi olevansa Jumala, ainakin kahdesti, ellei jopa kolmesti, riippuen tulkintatavoista. Huomaa että se on Jeesus itse joka puhuu seuraavissa jakeissa, joiden kautta hän antaa ymmärtää että joku muu kuin hän itse on se ainut totinen Jumala (Joh.17:3, Joh.5:44, Mark.10:18). Voit lukea nuo jakeet tämän alapuolella:

 

Jeesus sanoi:

Joh 17:3 Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

Joh 5:44 Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toinen toiseltanne, ettekä etsi sitä kunniaa, mikä tulee häneltä, joka yksin on Jumala?

Mark.10:18 Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Miksi sanot minua hyväksi? Ei kukaan ole hyvä paitsi Jumala yksin.

Lisää kommentti

Asialliset viestit saavat jäädä, mutta asiattomat poistetaan. Toivomus on että kaikki kommentit liittyvät jollakin tapaa kirjoitettuun artikkeliin.


Turvakoodi
Päivitä